18 pakistanske mænd anholdt i Danmark:

Netværk har svindlet med skat og moms for over 440 mio. kr.

Dansk politi har optrævlet et større kriminelt netværk, som har suget op i nærheden af en halv milliard ud af statskassen

 
En lang række af afdelinger indenfor politiet har deltaget i optrævlingen af et større kriminelt netværk, som menes at stå bag omfattende moms- og skattesvig, og tirsdag slog man til med ransagninger og anholdelser 39 forskellige steder i landet - i hovedstadsområdet, på Lolland, og i Østjylland. Det oplyser Københavns Politi.
Flere i det organiserede kriminelle netværk har pakistansk baggrund, og de mistænkes af politiet for gennem de seneste år systematisk at have forøvet omfattende moms- og skattesvig. Ved anvendelse af en række skiftende og forskelligartede virksomhedskonstruktioner mistænkes de for at have fået et udbytte på minimum 440 millioner kroner. Dette udbytte er blandt andet fremkommet ved ikke at have betalt moms, A-skat og AM-bidrag.
Ved tirsdagen store aktion blev 18 mænd i alderen 24-60 år anholdt, fem af dem er udenlandske statsborgere.
Under ransagningerne blev der beslaglagt indeståender fra forskellig bankkonti til en værdi af cirka 11 millioner kroner samt 1,5 million kroner i kontanter. Samtidig blev der beslaglagt otte luksusbiler og et stort antal kostbare smykker, oplyser Københavns Politi.
De 18 anholdte er i forskelligt omfang sigtet for moms- og skattesvig af særlig grov karakter samt hæleri for beløb fra 62 til 498 millioner kroner.
I løbet af i dag onsdag bliver der afholdt grundlovsforhør i Københavns Byret, hvor fremstillingerne af de 18 mænd vil blive begæret afholdt for lukkede døre.

Publiceret 11 October 2017 09:19

SENESTE TV