Niqab-klædte Fatima får danskerne til at gå debat-amok

 
"I et demokratisk samfund må man indordne sig efter de love, der bliver vedtaget! Så held og lykke med at finde et land, der vil tillade den slags tildækning i offentlig rum!"
"Jamen god tur da, venligst respekter vores kultur frem for at tvinge din ned over hovedet på os!"
"Kan ikke rigtig forstå, at kvinder i muslimske lande, kæmper en kamp for at blive fri for at gå
tildækket, men muslimske kvinder i Danmark kæmper en kamp for at forblive tildækket. Den omvendte verden."
Sådan lyder tre af de mange kommentarer, som gårsdagens historie om en niqab-klædt dansk kvinde har affødt på Lokalavisen.dks Facebookside.

LÆS ELLER GENLÆS ARTIKLEN: Niqab-klædte Fatima: "Jeg tror, jeg rejser et sted hen, hvor de gider at have mig"

Kvinden med dæknavnet Fatima, som er født og opvokset i Danmark fortalte onsdag formiddag i programmet Rushys Roulette på Radio24Syv, at hun er skuffet over landet, efter Regeringen har indført det omstridte maskeringsforbud, og hun derfor nu overvejer, om hun overhovedet vil blive boende i landet.
Det har fået danskerne til tasterne. Aldrig før har Lokalavisen.dks Facebookside oplevet, at et enkelt opslag har genereret så mange kommentarer. I skrivende stund har over 1.750 personer fortalt, hvad de mener om den 30-årige muslimske kvindes udmelding.
Følg med i debatten eller bidrag selv i nedenstående opslag.

Her er hvad Fatima sagde om regeringens nye maskeringsforbud, som netop vil ramme kvinder, der går offentligt klædt i de muslimske klædedragter niqab og burka:
"Det har vendt om på alt, efter den lov er kommet. Det har vendt om på mine tanker og min fremtid. Jeg har altid set min fremtid her i Danmark og været glad for at bo her, men nu hvor de kommer med sådan en lov, så tænker jeg: nej, det ser ikke ud til, at det bliver mit land det her. Jeg tror, jeg rejser et sted hen, hvor de gider at have mig, ligesom jeg er," sagde hun til Radio24Syv.

Publiceret 12 October 2017 15:30

SENESTE TV