Nøgenchok i Skagen:

Se vinterbaderne tage hul på sæsonen

 

Efterårstemperaturerne er dykket, og det har sparket sæsonen for vinterbadning i gang, skriver Ritzau.
Der er dog vigtige forholdsregler at tage, hvis man skal en tur ned i det kølige vand. Det fortæller Erik Bech, chef for viden og dokumentation ved Trygfonden Kystlivredning.

Kuldechok er det vigtigste at være opmærksom på. Når man kommer ned i vandet kan man begynde at gispe og have svært ved at få vejret. Åndedrættet fungerer ikke normalt, og det er vigtigt at få kontrol over det, så der ikke sker ulykker. Han anbefaler ifølge Ritzau, at man skal gå langsomt i vandet, så kroppen og åndedrættet får længere tid til at vænne sig til de lavere temperaturer.

Se vinterbaderne spring nøgne i bølgen blå i billedgalleriet her på artiklen.
Men tør man eksperimentere med vinterbadning er der meget at vinde. Det fortæller vinterbader og issvømmer Mette BL Thomsen, som er en ivrig fortaler for at hoppe i det kolde vand i vinterhalvåret.
"Kom op om morgenen, når vækkeuret ringer. Sæt det eventuelt en halv eller en hel time før du skal op og kom så ned og få taget dig en dukkert. Start dagen med masser af livsglæde. Det er simpelthen så fantastisk at komme i det kolde vand," siger Mette BL Thomsen, som også mener, at det kolde vand har en helbredende effekt:

"Jeg har set folk, som er blevet fri af smerter, som kan holde deres gigtsmerter væk, som har fået gang i leddene og hele bevægeapparatet og som mærker en fornyet livsglæde af en anden verden. Jeg vil sige, at det er fuldstændig umuligt at være deprimeret og sur, når man har været i det kolde vand. Det er simplethen en vitaminpille, som slår en hvilken som helst antidepressiv pille," har Mette BL Thomsen tidligere sagt til Lokalavisen.dk.

Publiceret 12 October 2017 17:24

SENESTE TV