Store skuespiller-drømme:

Teatertalent fra Stenløse indtager Tivoli

Nikolaj Thonesen spiller med i Eventyrteatrets forestilling i efterårsferien

Af
Af Jakob Markert

Efterårsferien nærmer sig hastigt. Udover en velfortjent pause fra arbejde og skole, betyder det også, at diverse steder laver masser af oplevelser og arrangementer for børn og deres familier. Selvom Nikolaj Thonesen fra Stenløse med sine 18 år ikke længere falder ind i målgruppen for arrangementerne, så har han alligevel noget at se frem til i år.
Han debutere nemlig i efterårsferien med rollen som vægter, når Eventyrteatret traditionen tro indtager Glassalen i Tivoli med familiemusicalen ”Kongen og Tiggertøsen”.
“Jeg glæder mig rigtig meget, og forberedelserne går super godt. Vi går så meget op ad hinanden, at de andre medvirkende er blevet som en sekundær familie for mig,” siger Nikolaj Thonesen, da Lokalavisen får fat i ham i et af de få frirum fra prøver og skole, som ellers fylder det meste lige nu.
De sidste 14 dage har der således dagligt været prøver med Eventyrteatret, som Nikolaj Thonesen har skulle passe ved siden af gymnasiet, men det går, ifølge ham selv, heldigvis udmærket:
“Jeg finder tid til det hele. Så må man nedprioritere nogle af sine andre fritidsaktiviteter i en periode for at få tid til lektierne,” siger Nikolaj Thonesen.

Skuespiller siden 5. klasse

Selvom Eventyrteatrets forestilling er det største, som Nikolaj Thonesen endnu har medvirket i, så har skuespil dog allerede i mange år fyldt meget i hans liv.
“Jeg gik i 5. klasse, da jeg begyndte at tale om at gå til min første audition. En uge inden den fandt sted, meldte jeg mig så til, og det gik rigtig godt. Det er ved at være syv år siden nu,” fortæller Nikolaj Thonesen.
Siden har han medvirket i flere stykker. Ved siden af Eventyrteatret har Nikolaj Thonesen bare i år medvirket i en Teaterkoncert på sin skole, Marie Kruse Gymnasium, og i forestillingerne ”Vi maler byen rød” og ”Midt om natten” på Galaksen i Værløse.
Nikolaj Thonesens skuespillerdrømme stopper dog ikke ved Eventyrteatret, der kun har givet ham smag efter mere.
“Jeg går i 3.g nu, og når jeg bliver færdig til sommer, kunne jeg godt finde på at søge ind på en skuespilleruddannelse med det samme. Enten i Danmark eller i udlandet,” siger Nikolaj Thonesen.
Men før det kommer så vidt, så skal han altså først lige spille rollen som vægter i Tivolis glassal, når Eventyrteatret fremfører “Kongen og Tiggertøsen.” Ifølge Eventyrteatret egen beskrivelse omhandler stykket Christian 4.s mange ”ægte” og ”uægte” børn, der hvirvles ind i et forrygende eventyr, hvor de opdager en hemmelighed, der kan vende op og ned på tilværelsen for både fattige og adelige børn og unge i Kongens København.
Eventyrteatret fremfører “Kongen og Tiggertøsen” fra d. 6.-22. oktober 2017.

Publiceret 13 October 2017 06:00

SENESTE TV