Vil hjælpe til, hvis uheldet rammer Jyllinge Nordmark:

Røde Kors laver sin egen beredskabsplan

Røde Kors Gundsø er klar til at supplere beredskabet med ny plan, hvis en ny oversvømmelse rammer Jyllinge Nordmark

Af
Kenneth Tanzer

Kenneth Tanzer

Siden stormene “Bodil” og “Urd” indtog Jyllinge Nordmark med store oversvømmelser og kraftige ødelæggelser, så har Røde Kors Gundsø arbejdet på at etablere sin egen beredskabsplan.
Og nu er planen så fremskreden, at den lokale Røde Kors-afdeling kan løfte sløret for tankerne bag.
“Vi hverken kan eller vil konkurrere med myndighedernes beredskabsplan. Det er slet ikke meningen, men med etableringen af vores egen beredskabsplan ønsker vi at supplere myndighedernes indsats, hvis uheldet skulle være ude,” siger Ole Hansen fra Røde Kors Gundsø.
Han understreger, at planen har til formål at hjælpe til i kulisserne.
“Det handler om at tage sig af den sociale kontakt til berørte beboere og supplere ved en eventuel evakuering og indkvartering. Ganske enkelt så meget som muligt, så beredskabet kan frigøres til selve kampen mod vandet. Vi går ikke forrest i indsatsen med pumper og så videre, men vi er klar og til stede, hvor der er brug for os. Beredskabet er også blevet orienteret om vores nye plan,” siger Ole Hansen.
Røde Kors-planens aktivitetsleder er Bo Johansen, som er forhenværende luftkaptajn.
“Han har tilbudt sin assistance som leder for planen, der netop er blevet endelig besluttet. Den kan bruges ved en hver lokal ulykke eller katastrofe, men den er primært rettet mod en ny mulig oversvømmelse i Jyllinge Nordmark,” siger Ole Hansen, der samtidig kan fortælle, at tiltaget har mødt stor opbakning i lokalområdet og erhverslivet.
“Vi er blevet mødt af en stærk opbakning fra dagligvareforretningerne i Jyllinge, idet Kvickly, Rema 1000, Netto, Lidl og Fakta alle deltager. Gundsø Rotary Klub har også valgt at støtte planen markant, idet medlemmerne stiller sig til rådighed sammen med Røde Kors's frivillige,” siger Ole Hansen.

Publiceret 23 October 2017 06:00

SENESTE TV