ADVARSEL - meget voldsomme billeder:

13-årige Julie i uhyggelig ulykke - nu advarer familien alle andre

Lad være med at droppe cykelhjelmen. Sådan lyder advarslen fra 13-årige Julie og hendes familie

 
Det er formodentlig de færreste, der betvivler cykelhjelmens vigtighed, hvis uheldet er ude. Alligevel kæmper forældre til især ældre børn hver dag en nærmest umulig kamp om at få hjelmen på ungernes hoveder.
Men måske denne historie kan ændre lidt på det.
Onsdag den 25. Oktober klokken 08.25 var 13-årige Julie fra Pandrup i Nordjylland og hendes klassekammerater til konfirmationsforberedelse, men på cykelturen fra kirken til præstegården gik det galt i det våde vejr.
Julie styrtede på sin cykel, formentlig fordi hendes gymnastiktaske kom ind i forhjulet.
Hun røg ud over cykelstyret og landede direkte på hovedet. Heldigvis havde Julie cykelhjelm på. Den tog det største slag, men venstre side af hovedet tog resten. Resultatet ses på de voldsomme billeder, du kan se i billedgalleriet her på artiklen.
Billederne og historien deler Julie og hendes familie nu for at sætte fokus på vigtigheden af at køre med cykelhjelm. På Facebook skriver Julies mor, Ulla:
"Kære børn, unge og voksne. Julie HAVDE cykelhjelm på, hvilket højest sandsynlig reddede Julie. Hendes cykelhjelm er flækket. Hvis ikke hun havde den på - hva så?"
Lokalavisen.dk har talt med Ulla Marskot, som fortæller, at hele familien er rystet over hændelsen men meget taknemmelige over, at hun slap med knubs og undgik kraniebrud og alvorlige indre blødninger.

"Julie er hjemme igen. Hun er meget træt, har ondt i hovedet og sover stort set hele tiden. Nu er det ‘bare' tiden der skal til for at hele alle sårene," siger Ulla Marskot, som er glad for, at hun har holdt en hård linje overfor sine børn vedrørende brugen af cykelhjelme.
"Vores børn har aldrig haft et valg. Jeg har været streng omkring, at de altid skal køre med hjelm. Og vigtigheden er nu også gået op for både Julie og hendes søster. Efter ulykken sagde Julie på hospitalet; 'Mor, jeg er så glad for, at du altid har været den dumme mor, som altid har sagt, at vi skal have hjelm på'," fortæller Ulla Marskot til Lokalavisen.dk.
Hun håber, at de voldsomme billeder virker præcis så afskrækkende, at andre også forstår, at det er vigtigere at beskytte hovedet, end at håret sidder perfekt. Samtidig sender hun en tak til dem, som reagerede prompte, da Julie lå bevidstløs på jorden efter sit styrt.
"Vores præst, Michael, ringede med det samme 112, hvorefter hun blev kørt på sygehuset. Stor tak til Michael Berg, klassekammerater, falckredderne, modtagelsen på Sygehus Syd, kollegaer, familie og venner," lyder det fra Ulla Marskot.

Del meget gerne familien Marskots budskab i Facebook-opslaget nedenfor.

Publiceret 27 October 2017 14:28

Lokalavisen nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen
SENESTE TV