Det laver danskerne på tønden

Mobiltelefonen er en populær følgesvend, når danskerne sidder på toilettet derhjemme. Men vi har også andre ting i hånden

Af
Af Maren Urban Swart mas@sondagsavisen.dk

Toiletpapiret er langtfra den eneste genstand, danskerne har i hånden, når de sidder på toilettet derhjemme. Det viser en undersøgelse, som YouGov har foretaget for Søndagsavisen. Førstepladsen indtages af mobiltelefonen, idet mere end hver tredje indimellem surfer på nettet, når de forretter deres nødtørft, mens en mindre del bruger den til at sms'e, spille spil, skrive mails og tale.
At mobiltelefonen er danskernes foretrukne kilde til underholdning på toilettet, skyldes ifølge livsstilsekspert Christine Feldthaus, at hele vores liv i dag befinder sig på den lille dims, vi kan stoppe i lommen.
“Vores afhængighed af den og frygten for at gå glip af noget i det digitale univers er steget, i takt med at mængden af ting, vi kan foretage os på mobiltelefonen, er vokset. Fordi vi har skruet op for afhængigheden af den, er det også blevet naturligt for os at tage den med ud på toilettet og få et hurtigt fix,” siger hun.

Kvalitetstid med Tintin

Bog- og avislæsning er dog ikke en totalt uddød toiletdisciplin. Omkring hver femte mand har travlt med at bladre, når han sidder på toilettet, mens det samme kun gælder cirka hver tiende kvinde.
“Måske skyldes denne forskel, at kvinder er mere sociale end mænd, og at mænd derfor i højere grad har brug for 10 minutters kvalitetstid, hvor de kan fordybe sig i Tintin eller noget andet,” forklarer Christine Feldthaus.
Trangen til bog- og avislæsning er ikke det eneste, der adskiller kønnene. Mens 10 procent af mændene indimellem udnytter toiletbesøget til at onanere, gør kun én procent af kvinderne det samme.
“Badet er kendt som et populært sted for lidt selvforkælelse, når man i forvejen rører ved sig selv og gnider sig ind i sæbe. Derimod er kombinationen af at sidde på toilettet og onanere ikke på samme måde oplagt,” påpeger sexolog Jakob Olrik.

Hurtig forløsning

Den primære årsag til, at mænd tyr til toilettet, når de skal onanere, er ifølge Jakob Olrik ikke, at de tænder på blandingsbatterier eller flotte fliser, men at de ikke kan finde fred og ro andre steder i hjemmet.
Mistænker man sin kæreste for at tage sagen i egen hånd på toilettet, skal man ikke nødvendigvis tolke det som en kritik af mængden af aktivitet på lagnerne.
“Onanifantasier er ofte ikke noget, vi vil have realiseret i virkeligheden eller dele med andre. Det kan være en fræk fantasi, som dukker op, og som man lige skal have forløst,” forklarer han.

Det laver vi, når vi sidder på toilettet derhjemme

65% af de unge mellem 18 og 29 år og 13% af dem over 60 år tjekker indimellem mobiltelefonen.
10% af kvinderne og 7% af mændene taler indimellem i telefon.
13% af kvinderne og 10% af mændene børster indimellem tænder.
10% af mændene og 1% af kvinderne onanerer indimellem.
Kilde: YouGov, 1.010 svar

Publiceret 28 October 2017 09:00

SENESTE TV