Strandrenovering på Bellevue går i gang igen

Nu genoptages arbejdet med at renovere Bellevue Strandpromenade, der ellers har stået stille i flere år

Af
Af Signe Haahr Pedersen

Et nyt stisystem og en kærlig hånd til Arne Jacobsens badehuse. De seneste år har renoveringen af Bellevue Strandpromenade stået stille, men nu åbner Gentofte Kommune for pengekassen og genoptager dele af projektet.

“Forhåbningen er, at vi begynder arbejdet med stiforløbet her i efteråret, inden frosten kommer. Opgaven skal sendes i udbud, så man kan gå i gang straks i det nye år og nå at blive færdige inden den nye sæson går i gang,” siger Thomas Rostrup, der er bestyrelsesformand for interessentselskabet Bellevue IS, som står for driften af stranden.

Renoveringen af området blev sat i værk tilbage i 2011, hvor en omfattende helhedsplan blev vedtaget. Men de seneste fire års tid har projektet stået stille, fordi Naturstyrelsen, der ejer dele af stranden, ikke ønskede at skyde flere penge i det.

Et skridt ad gangen

Nu har Gentofte Kommune dog opgivet at få flere millioner ud af styrelsen og har i stedet besluttet at gøre brug af de investeringer, kommunen selv har sat af til formålet.

“Nu tager vi ét skridt ad gangen. Det betyder for eksempel, at det kun er den ene halvdel af de kamtakkede bygninger (badehusene, red.), der renoveres, mens den anden halvdel står tilbage. Om kommunen på sigt ender med at smide flere penge i det, vil jeg ikke gisne om,” siger Thomas Rostrup, der især glæder sig over, at det nye stisystem bliver til noget.

“Det kommer til at koste tre til fire millioner og bliver et stort løft for alle dem, der kommer på stranden.”

Udover Gentofte Kommune og Naturstyrelsen er Lyngby-Taarbæk Kommune medejer af Bellevue Strand.

Frederiksberg Kommune plejede også at være en del af Bellevue I/S, men trådte for nylig ud af samarbejdet.

Renoveringen af Bellevue Strand har stået stille de seneste år. Arkivfoto

Renoveringen af Bellevue Strand har stået stille de seneste år. Arkivfoto

Publiceret 31 October 2017 10:00

SENESTE TV