75-årige Torsten tog bid af croissant – nu må han aldrig komme i Aldi igen

Torsten Mousing var ansat 41 år i flyvevåbenet og har fået en fortjenestemedalje af Dronningen. Men Aldi i Helsinge må han aldrig sætte sine ben i igen

Af
Jeppe Helkov

SMIDT UD De fleste har nok prøvet det. Man er ude og handle - og så bliver man selv eller børnene en smule sultne eller tørstige. Og før man får set sig om, har man taget en bid af en bolle, eller børnene har drukket noget af en juice. Ikke fordi man har tænkt sig at stjæle. Men fordi man jo alligevel køber den om lidt.
Normalt ser de fleste butikken igennem fingre med den slags. Netop fordi man ikke stjæler, men bare tager forskud på glæderne ved ens indkøb. Men for 75-årige Torsten Mousing fik et par tankeløse bid i en croissant i Aldi i Helsinge anderledes hårde konsekvenser.
“Jeg blev smidt ud - og nu siger de, at jeg aldrig må komme dér igen,” fortæller en tydligt påvirket Torsten Mousing fra hjemmet i Annisse Nord.
“Jeg var oppe for at købe noget morgenbrød, som jeg har været tonsvis af gange gør. Og mens jeg gik rundt i forretningen, tog jeg en croissant op ad posen og tog nogle bider. Det må jeg indrømme. Jeg tænkte ikke over det. Der var ikke så meget tilbage, da jeg kom op til kassen. Derfor sagde jeg også til kassemedarbejdere, at der også var en croissant, så han ikke overså den.”
Men selvom Torsten Mousing altså betalte for croissanten og selv gjorde opmærksom på, at han havde taget et par bider af den, var der ingen kære mor.
“Kassemedarbejderen rejste sig og smed mig ud. Jeg fik at vide, at jeg ikke skulle sætte mine ben i butikken igen.”
Læs også: Aldi: Han prøvede at gemme croissanten

Er altid kommet i Aldi

14 dage senere tog Torsten Mousing turen til Aldi for at se, om de kunne forbarme sig over ham.
“Vi har boet her i 36 år, og har handlet i Aldi lige siden den åbnede. Vi er rigtig glade for deres varer, og de har nogle helt særlige hundegodbidder, som vores hund elsker. Men jeg blev smidt ud igen.”
Og troede Torsten Mousing, at sådan en lille episode hurtigt ville blive glemt, så tog han grueligt fejl. Det fik han at mærke, da han forleden vendte tilbage til Aldi.

Håbede de havde tilgivet

“Der er gået et år, siden de smed mig ud første gang. Og jeg håbede, at de havde tilgivet det hele, så jeg tog derned igen. Men jeg var kun lige kommet ind, før den samme unge mand kom løbende og råbte, 'kan du komme ud',” siger Torsten Mousing og fortæller, at sagen for ham handler om andet end dagligvarer. For han kan da godt finde et andet sted at handle. Men det, at han bliver beskyldt for at stjæle, det har han det svært ved.
“Jeg kunne forstå det, at de reagerede sådan, hvis jeg havde stukket en flaske whiskey i lommen. Men jeg tog bare en bid af en croissant. Og jeg betalte endda for den. Jeg var slet ikke ude på at stjæle.”
“Jeg er ikke én, der stjæler - og det er der heller ingen grund til. For vi mangler ikke noget.,” siger han og bliver bakket op af sin hustru.
“Torsten er simpelthen den mest ærlige mand. Han er den mest respektable mand. Han har været i flyvevåbenet i 41 år og har fået to tjenestemedaljer. Den ene af Dronning Margrethe for 41 års tro tjeneste. Han kunne aldrig finde på at stjæle,” siger Kirsten Mousing og fortæller, at Torsten er meget berørt af situationen. Da hun første gang skulle ringe til Ugeposten og fortælle historien, kunne han end ikke være i stuen, så meget påvirker sagen ham.
“Jeg kan se på Torsten, at det gør ham rigtig ked af det. Da han blev smidt ud den anden dag igen, fik jeg også selv nok. Jeg blev rigtig vred. Man kan ikke behandle folk sådan.”
“Jeg er selv dårligt gående, så hvis jeg skal handle, er det med min rollator. Og det kan man næsten ikke. Vi har været så glade for at handle i Aldi. Og nu må ikke komme dér længere. Jeg ved ikke, hvad jeg skal gøre,” siger Kirsten Mousing.

null

Publiceret 08 November 2017 00:00

SENESTE TV