Dom anket:

Dansk IS-kriger risikerer alligevel udvisning og fratagelse af statsborgerskab

Adam Johansen blev idømt fire års fængsel for at have ladet sig værge til Islamisk Stat - nu ankes dommen, så han risikerer udvisning

 
26-årige Adam Johansen var særlig tilfreds med, at han ikke fik frataget sit statsborgerskab og ikke blev udvist, da han i oktober blev idømt fire års fængsel for at have ladet sig hverve og træne af Islamisk Stat i Syrien, men måske skal han ikke være helt så tilfreds.
Statsadvokaten har valgt at anke dommen og ønsker at afprøve sagen ved Landsretten. Det oplyser anklager Sonja Hedegaard ifølge jv.dk til Ritzau.
"Statsadvokaten har anket dommen til skærpelse, fordi man i udgangspunktet mener, at straffen skal være hårdere, og at han skal have frataget sit statsborgerskab," siger hun.
Adam Johansen er født på Færøerne af en dansk mor med en tunesisk far, men i efteråret 2013 rejste Adam Johansen til Syrien for at tilslutte sig og modtage træning af Islamisk Stat.
Selv har Adam Johansen hævdet, at han kun rejste til Syrien for at yde nødhjælp, og han blev fanget af IS.

Retten på Frederiksberg vurderede dog, at hans forklaring var utroværdig og uklar og derfor fik han i føste omgang fire års fængsel. I Landsretten risikerer han både at miste sit statsborgerskab og få en ubetinget udvisning.

Publiceret 08 November 2017 14:02

Lokalavisen nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen
SENESTE TV