Opråb fra skole:

Kun læreruddannet personale i to ud af 30 timer

Forældre har kontaktet kommune og politikere efter længere tids udfordringer med uddannede vikarer på Kornmarkskolen i Skævinge

“Vi har brug for hjælp... Får vi den?”
Sådan skriver Tine Tøffner-Clausen, som er mor til Sille i 3.T på Kornmarkskolen, i et åbent brev til borgmesteren, forvaltningen og politikerne i Hillerød Kommune.
Hun har gennem længere tid oplevet, at datterens klasse har haft skiftende lærerbemanding med uuddannede vikarer, og at undervisningen i matematik har været på et så ringe niveau, at den nationale test viser resultater langt under niveau.
“Jeg føler mig nu nødsaget til at lave et offentlig opråb til jer, der har den overordnede ledelse i Hillerød kommune. (...) Hvordan skal vores børn indhente det tabte? Hvordan sikrer vi, at de bliver så gode, som de kan?,” spørger moderen i det åbne brev, som hun også har sendt til Hillerød Posten.
Fik du læst: Overså lejeaftale: Mobilmaster kommer til at koste kommunen knaster
Forældrene har siden august 2016 klaget over matematikundervisningen i 2. og nu også 3. klasse, fortæller hun i brevet, men de har ikke oplevet at blive lyttet til fra skoleledelsens side. Efter sommerferien bliver matematiklæreren dog opsagt og en læreruddannet vikar sættes ind. Det viser sig ifølge Tine Tøffner-Clausen, at pensum fra 2. klasse endnu ikke er gennemgået i 3. klasse. Det skal der nu følges op på.
“Samtidig bliver dansklæreren i mit barns klasse langtidssygemeldt, og der indsættes en pædagog til at varetage undervisning i dansk,” skriver hun.
Dermed har klassen 3.T kun læreruddannet personale i to ud af de 30 timer i ugen - og det er i billedkunst. Undervisningen i matematik, engelsk, historie og kristendom varetages af en 19-årig, som ikke har undervisningserfaring, fortæller hun.

Skred i sagerne

Det åbne brev har nu sat skred i sagerne. Der blev i mandags indsat en matematiklærer, som arbejder på skolen i forvejen og derfor har fået omrokeret timerne.
Der er blevet slået en stilling op, så ledelsen håber at ansætte en ny matematiklærer efter nytår.
Læs også: Når skoledagen begynder, bliver børnenes telefoner låst inde i skabet
“Det vil så blive deres fjerde matematiklærer på et skoleår. Jeg har spurgt skolen om hvem, der fremadrettet skal varetage undervisningen i engelsk, historie og religion, men jeg har desværre endnu ikke fået svar,” fortæller Tine Tøffner-Clausen.
Med den midlertidige matematiklærer har klassen så læreruddannet personale i otte timer ud af 30 timer.
Sagen blev også taget op på Børne- og Familieudvalgets møde onsdag.

“Kede af situationen”

Distriktskoleleder Søren Vestergaard og direktør for Børn, Familie og Skoler i Hillerød Kommune Anders-Peter Djernis Østergaard skriver i et svar til Tine Tøffner-Clausen, at de “er kede af den situation, der er opstået i klassen”:
“Det er et meget uheldigt sammentræf af flere ting. Men vi arbejder intensivt på at få problemet løst”.
De fortæller om forløbet:
“Det er korrekt, at vi i september måned måtte sige farvel til en matematiklærer. Vi satte derefter en læreruddannet vikar på klassen. Den vikar har nu fået fast arbejde et andet sted og har forladt Kornmarkskolen denne uge. Fra denne uge er der derfor to af skolens øvrige uddannede matematiklærere, der overtager undervisningen. Der er ligeledes blevet slået en stilling op i dag, blandt andet til at varetage matematikken i 3.klasse”.
Klasselæreren, der har klassen i flere fag, er pt sygemeldt, skriver de:
“Undervisningen varetages ganske rigtigt af en meget dygtig skolepædagog, som kender børnene godt, da hun har været i klassen, siden de startede i skolen. Der er i øvrigt altid to voksne til stede i klassen”.
“Vi er selvfølgelig heller ikke tilfredse med situationen, men vi gør, hvad vi kan for at få den løst så hurtigt som muligt. Herunder har vi løbende søgt og vil fortsat holde dialog med forældregruppen,” skriver de.

null

Publiceret 09 November 2017 10:00

SENESTE TV