Højbjergmordet:

Marie Lock-Hansens nevø taler ud

Oscar Lock-Hansen vidste mere om mordet på sin hustru, end han har fortalt, mener Maries nevø

Marie Lock-Hansens nevø er overbevist om, at ægtepagten mellem Marie og hendes mand Oscar spiller en helt afgørende rolle i forhold til mordet på hende, som fandt sted for 50 år siden, den 10. november 1967. Ægtepagten, der blev lavet en uge før mordet, giver Marie retten til ægteskabets dyre villa i Højbjerg. Samtidig blev der lavet et testamente, der gjorde Marie til universalarving, hvilket betyder, at den altovervejende del af arven ville gå til hende.
LÆS OGSÅ: Mysteriet om Marie: Ny bog om mordet på Marie Lock-Hansen
“Jeg er helt overbevist om, at motivet ligger begravet i ægtepagten, der blev lavet, fordi Oscar ville holde på hende for enhver pris. Det er en meget besynderlig ægtepagt, der klæder Oscar af til skindet, hvis Marie senere vil lade sig skille. Jeg tolker ægtepagten som Oscars forsøg på at holde på Marie her og nu, og testamentet som hans forsøg på at holde på hende til det sidste. For mig er der ingen tvivl om, at Oscar var meget glad for Marie og elskede hende højt,” siger Maries nevø Hans Jørgen Pedersen, som var 18 år, da hun blev myrdet for 50 år siden.
LÆS OGSÅ: Ny bog med ny teori om, hvem Maries morder var

Hans Jørgen Pedersen er sikker på, Oscar vidste mere om mordet på sin hustru, end han har fortalt politiet. Nevøen henviser til, at Oscar faldt på knæ og sagde, 'de har slået Marie ihjel', da han hørte om mordet. Og nogle år senere, da venner spurgte, om han havde en anelse om, hvem der havde slået Marie ihjel, skulle han have svaret 'jo jo jo' og brudt grædende sammen.
“Han havde en viden om drabet, og måske vidste han, hvem der havde begået det,” siger Hans Jørgen Pedersen.


Lokalavisen snakker med Maries nevø Hans Jørgen Petersen (til venstre) og forfatter Jørgen Skovsted foran huset, hvor Marie Lock-Hansen blev myrdet.

Lokalavisen snakker med Maries nevø Hans Jørgen Petersen (til venstre) og forfatter Jørgen Skovsted foran huset, hvor Marie Lock-Hansen blev myrdet.

Den sandsynlige morder

Forfatteren Jørgen Skovsted går et skridt videre og anklager Oscar Lock-Hansen for at have spillet en rolle i mordet på sin hustru. Skovsted har skrevet to bøger om Højbjergmordet, og han mener, at Oscar Lock-Hansen fortrød indgåelsen af ægtepagten.
“Jeg tror, Oscar gerne ville have ægtepagten ophævet og beder Hugo Schmidt om at sørge for det. Hugo Schmidt tager en pistol med for at true Marie, hvis det skulle blive nødvendigt, og noget går galt (så han skyder hende),” siger Jørgen Skovsted.
Se længere interview med Jørgen Skovsted og Marie Lock-Hansens nevø Hans Jørgen Petersen:

Jørgen Skovsted udgav i 2006 sammen med Lars Rørbæk bogen 'Den usandsynlige morder'. Det var den første bog om Højbjergmordet, der gennegik sagen detaljeret og baserede sig på politiets rapport om mordet, som forfatterne havde fået adgang til. Bogen satte en masse ting i gang, og Skovsted fik mange henvendelser, som han gik videre med og skrev i 2009 bogen 'Den sandsynlige morder'.
LÆS OGSÅ: Den sandsynlige morder - ny bog om Højbjergmordet
I denne bog sætter han navn på morderen, som ifølge Skovsted var advokaten Hugo Schmidt.
 

Publiceret 10 November 2017 15:00

SENESTE TV