Hun reddede heltemodigt en mands liv i blodig trafikulykke - der var bare ét problem:

Ulykken havde slet ikke fundet sted

Kender I det med, at hvis en historie næsten lyder for godt til at være sand - så er den det nok også? Den fælde må vi her på Ugeposten desværre også erkende, at vi er hoppet på.
I tirsdagens avis havde vi et læserbrev med en historie om en heroisk Attendo-medarbejder, der kørte forbi en soloulykke. I læserbrevet stod:
“Hun stopper bilen og går hen imod den forulykkede bil, politiet genner hende i første omgang væk, men da hun siger hun kommer fra hjemmeplejen og måske kan hjælpe den forulykkede mand, lader de hende passere. Politiet stod bare og ventede på den tilkaldte ambulance, mens manden hang på hovedet i sin bil med blodet fossende ud af et stort hul i hovedet. Min kollega, som ikke er så stor, kravler ind ad bagdøren på bilen, og klikker selen op, og beder betjentene om at gribe manden.”
Efterfølgende begyndte kvinden ifølge læserbrevet at behandle mandens sår, men efter kort tid dør manden. Kvinden begyndte at give hjerte-lunge-redning, mens en betjent blev beordret til at give kunstig åndedræt. Og det lykkes dem faktisk at få liv i manden igen. “Da min kollega skal til at køre videre på sin rute, fyrer en af betjente lige en dum bemærkning af “Nå! Så er Attendo ikke så slemme alligevel!”, slutter læserbrevet.
Alt i alt et fantastisk læserbrev. Faktisk et så fantastisk læserbrev, at vi sende en e-mail tilbage til afsenderen for at være sikker på, at vi havde hendes rigtige adresse - og så vi på den måde kunne se, at der var en virkelig person bag læserbrevet. Det var dér.
Men der er desværre et stort 'men'. Onsdag blev Ugeposten ringet op af en kommunikationsmedarbejder fra Nordsjællands Politi. Han sagde: 'Den der histore med Attendo, ikk'... Den passer ikke helt'.
Helt forundret fik Ugepostens journalist spurgt tilbage, 'passer ikke? Altså overlevede manden ikke - eller hvordan passer den ikke?'
Og her kom det nedslående svar.
'Nej, ulykken har slet ikke fundet sted.'
Politiet havde været inde i deres gps-system - og der var ingen optegnelser af, at de skulle have været på det påståede ulykkessted den pågældende aften. Der var heller ikke blevet rekvireret nogen Falck-bil til at vende den forulykkede bil rundt - og køre den væk efterfølgende. Man kunne heller ikke finde nogen indlæggelse af en mand, der havde været involveret i en trafikulykke.
Hele ulykken og den efterfølgende heroiske redningsaktion er altså tilsyneladende et udtryk for en særdeles livlig fantasi.
Ugeposten ringede med det samme til kvinden bag læserbrevet - og hun var noget brødbetynget.
“Jeg er simpelthen hoppet på en historie, som min kollega har fortalt. Jeg har virkelig ikke handlet i ond tro,” siger læserbrevets fortfatter, der ikke ønsker at stå frem med navn.
“Men min kollega påstår stadig, at det hele er sket. Men når jeg siger, at vi skal køre ud og tage billeder af ulykkesstedet, hvor der må være spor efter ulykken - glasskår eller dele af bilen, så vil hun ikke. Så jeg må nok erkende, at jeg er blevet taget ved næsen.”
Ugeposten beklager at have bragt læserbrevet og håber, at denne artikel kan være med til at fortælle, hvad der er op og ned i sagen.
Nordsjællands Politi har af hensyn til de involverede parter ikke ønsket at udtale sig til citat i artiklen.

Publiceret 15 November 2017 12:32

Lokalavisen nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen
SENESTE TV