Dansk zoo afliver to raske brunbjørne:

"Giver ikke mening, at de er i live"

Af
Af Daniel Sennek

 
Aalborg Zoo har aflivet deres to brunbjørne. Det sker selv om de to bjørne ikke fejlede noget - årsagen skal i stedet findes i pladsmangel og kedsomhed. Det skriver Aalborg Zoo på deres Facebook-profil.
Brunbjørnenes anlæg var ikke tidssvarende og personalet mente, at dyrene kedede sig.
"Pladsen, anlægget indretning, og det, at vi ikke kan tilbyde de muligheder brunbjørne har i naturen for at vende at vende sten og finde føde hist og pist, gør, at vi ikke kan have bjørnene mere. Samtidig valgte man for nogle år siden at give hunbjørnen en p-stav, så de ikke kunne få unger, og man glemmer nok lidt, hvor meget livsglæde, der er forbundet med det at have unger," siger Frank Orloff Thomsen, der er dyrepasser i Aalborg Zoo til TV 2 NORD.
På Facebook skriver Aalborg Zoo således om deres to brunbjørne, der blev 20 og 21 år gamle:
"Europæisk brunbjørn bliver stambogført og overvåget af organisationen EAZA (European Association of Zoos and Aquaria) og at sende et ikke-avlsdygtigt par til en anden zoologisk have ville optage pladsen for ellers genetiske vigtige og ynglende dyr. Det ville alene af den grund ikke give mening, at forsøge at finde en ny Zoo til brunbjørnene."

Publiceret 07 December 2017 07:14

SENESTE TV