Skattemedarbejder Sven dømt i kæmpe bestikkelsessag:

Overførte 37,4 millioner kroner til vennen Torben

Af
Af Daniel Sennek

 
37,4 millioner kroner. Så stort er det beløb, der er omdrejningspuntket i en kæmpe sag om bedrageri, bestikkelse og embedsmisbrug i Skat. Torsdag har sagen fået et foreløbigt punktum, da den 68-årige tidligere skattemedarbejder Sven Jørgen Nielsen blev idømt seks års fængsel, mens han ven, den 47-årige udlandsdansker Torben Wulff Dileng, er blev idømt fem års fængsel.
Det skriver TV 2.
Sven Jørgen Nielsen udbetalte uberettiget udbytteskat til Torben Wullf Dileng på 37,4 millioner kroner, der blev overført via Litauen til skattelyet Commonwealth of Dominica til USA, hvor udlandsdanskeren samtidig købte et hus og forberedte at bosætte sig.
Torben Wullf Dileng indsendte 14 falske ansøgninger om refusion af udbytteskat, som Sven Jørgen Nielsen herefter tastede ind i systemet, så der i 2007 blev udbetalt 37,4 millioner kroner til Tobrnes konto. Sven Jørgen Nielsen modtog herefter to millioner kroner i bestikkelse.
"Retten finder det bevist, at de to indgik aftale om, at Sven Jørgen Nielsen skulle indtaste urigtige oplysninger i Skats system," lyder det i præmisserne for dommen ifølge TV 2.
Begge dømte har på stedet anket dommen til Landsretten med krav om frifindelse - mens anklagemyndigheden har påpeget, at de begge bør være fængslet.

Publiceret 07 December 2017 11:31

SENESTE TV