Forsøgte at dræbe sin kone - fik fem års fængsel:

"Jeg vil have en strengere straf!"

Af
Af Daniel Sennek

 
En 53-årig mand blev torsdag idømt fem års fængsel for et drabsforsøg på sin kone. Det skete i Helsingør Byret, hvor manden efterfølgende kom en replik, som sjældent høres efter en dom: En anke - for at blive idømt en strengere straf.
Det skriver Helsingør Dagblad.
"Jeg vil gerne anke dommen straks. Jeg ønsker en strengere straf. Det er ærgerligt, at dødsstraffen er afskaffet. Jeg burde halshugges eller komme på hjul og stejle foran rådhuset eller Kronborg, indtil mine knogler er pillet rene," lød det fra den dømte ifølge Frederiksborg Amtsavis.
Den 53-årige Poul Henning Kronborg Nielsen forsøgte den 14. juli 2017 at dræbe sin 59-årige kone i familiens hjem i Helsingør. Det har han allerede erkendt. Han har også erkendt, at han i længere tid har forberedt sig på at dræbe hende - og bagefter sig selv - grundet dårlig økonomi.
Han slog konen hårdt med en hammer i hovedet, men hun slap med kraniebrud og en fraktur over det ene øje. Og det lykkedes ham heller ikke at tage livet af sig selv.
Den dag drabsforsøget fandt sted, var fogeden på vej til at smide parret ud af lejligheden. Noget hustruen intet vidste om - og derfor begyndte hun at græde.
"Jeg kan ikke holde den lyd ud," forklarede han i grundlovsforhøret ifølge Sjællandske.
Den 53-åriges forsvarsadvokat fik dog sin klient overtalt til at udbede sig betænkningstid med hensyn til et ankemål.

Publiceret 15 December 2017 06:48

SENESTE TV