Sigtet for knivstikkeri mod efterskolelærer:

"Læreren slog igen med boldtræ - ALT for voldsomt"

Af
Af Daniel Sennek

 
I weekenden brød en 22-årig mand ind på Efterskolen i Nyborg, hvor det i sidste ende resulterede i tumult med en 58-årig lærer, der blev knivstukket af den 22-årige mand. Forsvareren for den 22-årige mand mener, at læreren har overskredet sine grænser for lovlig nødværge.
Det skriver fyens.dk.
I onsdagens grundlovforhør kom det frem, at den unge mand blandt andet havde fået to sår i hovedbunden, samt blå mærker flere steder. Den unge mands forsvarer mente, at læreren havde forsvaret sig alt for voldsomt, og at den unge mand derfor skulle løslades. Hvilket han blev.
"Han gav min klient en dragt prygl og har ligefrem tævet ham med baseballbattet. Voldsomheden var markant, og skaderne på min klient bekræfter, hvor voldsomt angrebet var," sagde mandens forsvarer, advokat Jakob Thrane, som mente, at lærerens reaktion var ude af proportioner.
"Han tævede på min klient, mens han havde ryggen til, og vi er ligefrem derhenne, hvor læreren kan sigtes at have realiseret gerningsindholdet i §245 (straffeloven, red.) og har overskredet grænserne for lovligt nødværge."
Anklagemyndigheden har ikke benægtet, at lærerens forsvar mod den 22-årige var markant, men der er ikke rejst sigtelse mod læreren, kun den 22-årige mand.

Publiceret 15 December 2017 09:13

SENESTE TV