Skylder 135 millioner kroner:

Kæmpe familie med 13 gårde erklæret konkurs

Af
Af Daniel Sennek

 
Familien Mathiesen med far Allan og søn Henrik i spidsen har i årevis kæmpet og knoklet for at omdanne en lille gård med relativt få malkekvæg til en af Danmarks største kvægberifter - I/S Mathiesen. 13 ejendomme, cirka 600 hektar jord og 2.000 malkekvæg og opdræt er det blevet til. Men nu er det slut. Danske Andelskasser Bank har trukket stikket til familien, der skylder 135 millioner kroner.
Det skriver Jydske Vestkysten.
I to år har familien haft underskud på fire og fem millioner kroner, og derfor slukker banken nu ned for familiens kvægdrift. Både I/S Mathiesen, men også far og søn, Allan og Henrik, er blevet erklæret konkurs ved Skifteretten i Esbjerg efter begæring fra Danske Andelskassers Bank.
"Man må sige, at der her er tale om en megastor bedrift, og vi er fortsat ved at skabe os et overblik, men umiddelbart tror jeg ikke, at der bliver tale om dividende til simple kreditorer efter realkreditten og bankens virksomhedspant," forklarer kurator Flemming Jensen til Jydske Vestkysten.
Familien skylder 135 millioner kroner - og størstedelen er bundet op på de 13 ejedomme. 
"Banken ville ikke blive ved med at tabe penge. Det er ingen hemmelighed, at bedriften har døjet med problemer med mælkens kvalitet (for høje celletal, red.), og grundlæggende har man tjent for lidt. Efter min vurdering var der kun én løsning, nemlig konkurs," siger Flemming Jensen til Jydske Vestkysten.
Danske Andelskassers Bank ønsker ikke at kommentere sagen med henvisning til, at man ikke udtaler sig om kundeforhold.

Publiceret 15 December 2017 07:03

Lokalavisen nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen
SENESTE TV