Undgå miljøbøder på bilferien

For 25 år siden var det mekaniske nedbrud, man skulle tage sig i agt for på bilferien. I dag er det miljøbøder

Af
Af Mathias Brandt vroom@sondagsavisen.dk

På redaktionen fik vi i efteråret en mail fra en læser, der havde lejet en stor og lækker firehjulstrækker i Firenze. Hun gik ud fra, at den var godkendt til at køre i den indre by, og mødte hverken bomme eller politimænd med bødeblokke.
14 dage senere kom der en bøde på 80 euro (595 kroner) fra Firenze med et tydeligt sort-hvidt billede af læseren bag rattet. Bøden var udstedt af de lokale myndigheder til biludlejningsselskabet, som sendte den videre til Nordsjællands Politi – der var så venlige at sende den videre til læseren, som måtte betale.

App giver overblik

Det viser sig nemlig, at der i mange historiske italienske byer er kørselsforbud klokken 8-18 for alle andre end lokale indbyggere. Zonen er markeret med et skilt med teksten 'Zona Traffico Limitato', og der er ingen undtagelser eller muligheder for at købe sig fri fra kørselsforbuddet.
Lignende miljøzoner og begrænsninger typisk for biler fra før 2006 findes i flere og flere europæiske storbyer. Mange tyske og senest flere belgiske byer har krav om mærkater på indersiden af ruden, eller at ejeren registrerer og betaler for bilen, inden man kommer til byzonen. Ellers vanker der bøder.
Det er ikke nemt at overskue, og reglerne ændres hele tiden. Derfor kan vi anbefale en tyskudviklet app, der er gratis og opdateres dagligt. Den giver et simpelt overblik over byer og zoner og linker til de steder, hvor du kan registrere din bil eller købe mærkater. Appen hedder Green-Zones og fås på Google Play og i App Store.

Publiceret 17 December 2017 14:00

Lokalavisen nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen
SENESTE TV