Martha viste bare bryster og påspændingsdildo i protest:

Derfor gjorde hun det

Den feministiske protestmarch, Slutwalk, og årets #MeeToo-kampagne har meget til fælles, mener Martha Wiebenson, som er vild med begge initiativer

 
I juni deltog 31-årige Martha Wiebenson i Slutwalk Copenhagen 2017 - en feministisk protestmarch der startede ved Christianborg og derfra gik gennem Københavns gader med budskab om, at kvinder selv skal bestemme over deres egen krop og styre, hvordan de vil gå klædt og opføre sig.
Martha, som oprindeligt er fra USA men har boet og arbejdet i Danmark i flere år, var mødt op for at sætte fokus på nutidens voldtægtskultur, slutshaming (udskamning af kvinder, red.) og denne generelle kontrol over kvinder, hun mener, finder sted i samfundet.

LÆS OGSÅ: Mary nægter at skjule sine store bryster: "Det er mine patter, og jeg viser dem, hvis jeg har lyst"
Hun tiltrak stor opmærksomhed med marchens nok mest outrerede påklædning - bare bryster, blottet bagdel, dildo-strap-on og teksten "CONTROL YOURSELF - NOT ME" skrevet på hendes mave og bryst.
Hendes mål var også at hylde kropspositivisme og dét at føle sig godt tilpas seksuelt. Det har Martha nemlig ikke altid selv gjort.
Som teenager var hun udsat for en voldtægt, som i første omgang gav slemme ar på sjælen men sidenhen har givet hende ekstra styrke som kvinde-aktivist.
"Det har krævet en hel del terapi og følelsesmæssig healing at nå til, hvor jeg er i dag. Det er en process, jeg fortsat arbejder med, men jeg føler mig stærk, når jeg kan vise andre, at man ikke skal føle sig værdiløs, uelskelig eller svag, fordi man har været offer for et seksuelt overgreb. Hver dag man elsker sig selv, sin krop og sin seksualitet, så fjerner man en del af sit traume," siger Martha til Lokalavisen.dk.
 

Billedgalleri

Se alle billederne fra SlutWalk 2017 i fotogalleriet øvert til højre i artiklen.

Martha foran Christiansborg, hvorfra Slutwalken i juni tog sin start.

Martha foran Christiansborg, hvorfra Slutwalken i juni tog sin start.

#MeeToo

Senere på året ramte en af årets største begivenheder #MeeToo. Kvinder over hele verden - også i Danmark - er i løbet af efteråret stået frem og har fortalt historier om seksuelle overgreb og chikane. Kampagnen rammer direkte ind i Slutwalkéns dna, og den er, ifølge Martha, meget vigtig af flere grunde.

LÆS OGSÅ: Bare bryster og baller indtog gaderne
"Jeg synes, #MeToo viser os, der er ofre for seksuelle overgreb, at vi ikke er alene. At være offer for et overgreb anses ofte som meget skamfuldt, hvilket kan virke meget isolerende, og her giver "MeeToo os et nyt fællesskab. For det andet viser det alle dem, som ikke selv er ofre, hvor omfattende problemet er. For det tredje lader det de skyldige forstå, at der er konsekvenser ved sådanne overgreb. Forhåbenligt vil det resultere i færre overgreb i fremtiden," siger Martha, som dog også er frustreret over dele af debatten, der opstod i kølvandet på #MeeToo.
"I løbet af efteråret har vi set en del hykleri i forbindelse med #MeeToo. Først krævede man, at det ikke kun var ofrene, som stod frem. Man efterlyste, at nogle af de skyldige krænkere stod frem. Men da de gjorde det, blev folk sure på dem med begrundelsen, at de stjal opmærksomheden fra ofrene. Der mener jeg, at det er vigtigt at få så mange allierede i sagen som muligt, og jeg tror, at tidligere krænkere gør et større indtryk på nutidige krænkere end ofre," siger Martha, der mener, at #MeeToo vil styrke næste års Slutwalk, som hun ser frem til at deltage i.

"Jeg havde i forvejen tænkt mig at deltage, men #MeeToo har gjort, at jeg glæder mig endnu mere," siger hun til Lokalavisen.dk.

Publiceret 21 December 2017 10:12

Lokalavisen nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen
SENESTE TV