Også på Stadsbiblioteket i Lyngby er der mulighed for at læse højt for en hund.

Også på Stadsbiblioteket i Lyngby er der mulighed for at læse højt for en hund.

Hunde hjælper børn med at læse

Stadsbiblioteket har også taget imod læsehunde, der kan hjælpe med at få børn til at læse

Af
Af pernille Borenhoff

Successen med Læsehunde, der hjælper børn med læsevanskeligheder, får nu et skub i ryggen og optages i Egmont Fondens Spireprogram med en bevilling på 105.700 kr.
Foreningen Læsehunde, der drives af udelukkende frivillige kræfter, har vist sig at være en succes, på de allerede 65 biblioteker og skoler landet over, der tilbyder aktiviteten. Med initiativlegatet får foreningen nu mulighed for at opbygge kapacitet i foreningen og styrke den frivillige indsats til gavn for de mange børn vi hjælper i dag og i fremtiden.
Idéen med frivillige læsehunde stammer fra USA, og har vist sig at være populær her i Danmark og allerede vist sig gavnlig for børn, der kæmper svære kampe med ord og bogstaver.
“Vi håber på og ønsker, at en Læsehund er noget, vi fremover kan tilbyde børn i hele landet, der har et behov for hjælp til læsningen. Vi oplever forældre, der henvender sig efter et forløb med en læsehund og fortæller, at deres barn har fået styrket motivationen til at træne læsningen og genfundet lysten til at tage i skole om morgenen. Dét er forudsætningen for at forbedre læsefærdigheden,” fortæller Caroline Amalie Falkenberg, der sammen med Signe Tholstrup Andreasen, stifter af foreningen, varetager den daglige drift, mens de også selv læser med egne hunde på det lokale bibliotek.
På Stadsbiblioteket i Kgs. Lyngby kan man blandt andet læse sammen med Chili, der er en 5 år gammel Shetland Sheepdog og med Arthur, der er en lille nuttet blanding af malteser, papillon, shih tzu og chihuahua
Kender du et barn som har lyst til at læse sammen med Chili eller en af de andre hunde, der er med i projektet, kan man skriver til kontakt@laesehunde.dk.
Læs også mere om Læsehunde på www.læsehunde.dk og Facebook.Spireprogram
Egmont Fondens Spireprogram er for ildsjæle, personer eller organisationer, der har en konkret idé til at styrke udsatte børn og unges læring og livsduelighed. Programmet er fleksibelt og er opdelt i forskellige bevillingstyper. Programmet har fokus på at udvikle, afprøve og udbrede nye koncepter. I programmet får man ud over økonomisk støtte også rådgivning, netværk og viden. Egmont Fondens Spireprogram har eksisteret siden oktober 2015. I løbet af de seneste to år har otte forskellige spireorganisationer samlet modtaget ca. 19 mio. kr. fordelt på 10 bevillinger.

Publiceret 27 December 2017 18:00

SENESTE TV