13-årig iværksætter fra Holte udgiver bog

Robert Bechsgaard har netop udgivet sin første bog, der handler om at lære at sætte mål og ikke mindst at nå dem

Af
Anne Dahl Kristensen

“Your age is a number that determines how long you have lived and nothing else.”
Med de ord indleder 13-årige Robert Bechsgaard sin nye bog, der har titlen “Winning at a young age”. Og han lever op til sine egne ord. For trods sine kun 13 år har han ikke ladet et tal stå i vejen for sine drømme og ambitioner. Efter selv at være blevet inspireret af andre unge iværksættere gik han i sommer i gang med at skrive sin egen bog.
“Jeg vil gerne hjælpe andrefolk til at nå deres mål,” fortæller Robert Bechsgaard.

Kontakt til forbilledet

Det er især amerikanske Caleb Maddix, som har inspireret Robert Bechsgaard til sit bogprojekt. Den nu 16-årige iværksætter har udgivet ni bøger, blandt andet 'Keys to Success for Kids', han rejser verden rundt og holder foredrag om det at nå sine mål, og han har titusindvis af følgere på Instagram, You Tube og Facebook. Caleb Maddix medvirker også i Robert Bechsgaards bog. Den unge Holte-borger har nemlig interviewet ham, ligesom den amerikanske iværksætter har skrevet et par ord om Robert.
“Robert defines young entrepreneurship. He has a ton wisdom. Not just for his age, but he has more wisdom than most adults. Every time we have had a conversation, I have gotten value out of it. He inspires me day in and day out,” skriver Caleb Maddix i Robert Bechsgaards bog.

Fra Pokemon Go til iværksætter

Men hvordan kommer man som 13-årig ind i hele dette univers og kommer på idéen om at skrive sin egen bog?
“Det hele begyndte faktisk med, at jeg gerne ville have en iPhone 7. Alle mine venner spillede Pokemon Go, men jeg havde ikke nogen telefon. Så jeg var nødt til at finde en måde at spare penge sammen på. Så jeg gjorde som enhver anden 12-årig ville gøre og googlede 'How to make money as a kid' på You Tube,” fortæller Robert, som går i 7. klasse på Ny Holte Skole og fortsætter:
“Via søgningen faldt jeg over Caleb Maddix og fra det tidspunkt var jeg interesseret i iværksætteri. Jeg arbejdede hver weekend i seks måneder og fik sparet penge sammen til telefonen.”

Udgav en bog fra værelset

I sin bog skriver Robert en del om, hvordan succes i høj grad handler om, at man tager ansvar for sit eget liv og sine beslutninger. Og det handler om, at man skal være åben og positiv. Den åbne livsindstilling har bragt Robert vidt indtil videre.
Ifølge hans forældre er han en glad og initiativrig dreng, som forfølger sine drømme.
“Robert er helt klart iværksætter. Han har hovedet fuld af ideer, og han er virkelig blevet grebet af det her med at sætte mål, som han også konstant gør for sig selv. Det er ikke os, der har puttet ideer i hovedet på ham, det er kommet helt af sig selv, og i bund og grund har han jo siddet på sit værelse og pludselig udgivet en bog,” fortæller Roberts mor, Anne Kirstine Damsager.
Via computeren har Robert skabt sig et netværk på tværs af landegrænser, og han har selv fundet modellen for, hvordan bogen skulle udgives. Det eneste han har fået hjælp til er korrekturen, som hans mormor har hjulpet ham med.
“Vi har allernådigst fået lov til at læse det endelig resultat, inden bogen gik i trykken. Men ellers har vi ikke haft noget med den at gøre,” fortæller Anne Kirstine Damsager.

YOLO

Ligesom sit forbillede vil Robert Bechsgaard gerne dyrke sit iværksættergen noget mere. Og han håber, at han med tiden kan få job inden for forretningsverdenen. Men foreløbig passer han sin skole, tilbringer tid sammen med sine venner og klarer sig generelt godt.
“Robert er bare en helt, almindelig, glad dreng. Han klarer sig godt i skolen, og ellers spiller han en del tennis,” fortæller Anne Kirstine Damsager.
Men selvfølgelig håber den 13-årige Holte-borger, at hans bog kan sælge, og at han på den måde kan hjælpe andre unge til at skabe resultater. Selv lever han efter princippet 'YOLO' - You only live once.
“Man skal ikke spilde tiden. Hvis der en bil, men gerne vil have, så skal man arbejde for at få den, eller man skal starte den forretning, man ønsker. Hvis man gør det, man elsker, føles det som ren ferie,” fortæller Robert Bechsgaard.

Publiceret 28 December 2017 10:00

Lokalavisen nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen
SENESTE TV