Overrasket prismodtager:

Hæder til ny måde at tænke boliger på

Kulturøkologisk Forenings pris ”Årets lyspunkt” er uddelt til formand for foreningen Small Living, Peter Friis

Af
Jørgen Brieghel

Fredag før jul blev fusen taget på formanden for foreningen Small Living i Albertslund.
Peter Friis troede han skulle fremvise grunden på Randager, hvor Small Living ønsker at opføre 20 miljøvenlige boliger i et nyt bofælleskab, til en gruppe interesserede jyske gæster.
Men i stedet dukkede Erland Andersen fra Kulturøkologisk Forening op for at overrække ”Årets lyspunkt” prisen til Small Living og Peter Friis.
”De har fortjent prisen, fordi de går nye veje, og sætter nye måder at bygge og bo på dagsordenen i Albertslund”, siger Erland Andersen.
”Perspektivet er ikke, at vi alle skal bo i Small Living bofællesskaber, men det er inspirerende, og man bør altid have respekt og være nysgerrig overfor mennesker, der gør tingene på en anden måde end en selv”.

Insekthotel

Sammen med prisen fulgte en stor kurv, eller det vil sige, da Small Living lægger vægt på at bevare beplantningen på grunden, så var kurven skiftet ud med et insekthotel, der kan sættes op på Randager. Insekthotellet var fyldt med julegodter, blomster og et diplom.
På diplomet stod:
”Årets Lyspunkt 2017”
Prisen for en ekstraordinær indsats for byen og fællesskabet!
Prisen tildeles i 2017 Small Living Albertslund v. formand Peter Friis, der har sat en ny boform på dagsordenen i Albertslund. Small Living vil skabe et bofællesskab på Randager. Her vil de bygge 20 træhuse med tilhørende fælleshus på skruefundamenter med et minimalt energiforbrug. Husene vil være funktionelt indrettet på maks. 90 m2. På grunden bevares beplantningen og regnvandet håndteres. Bofællesskabet vil være egnet til alle aldersgrupper. Konceptet sikrer en bolig, der er til at betale for almindelige indkomster. Small Living er meget vigtig og spændende i forhold til fremtidens boliger og boformer i Albertslund.
Tak – I gør byen bedre!

Prisen uddelt for 11. gang

Det er 11. gang Kulturøkologisk Forening uddeler prisen, og de gør en dyd ud af, at det skal være en stor overraskelse for prismodtageren. Det lykkedes også denne gang. Men Peter Friis kom sig hurtigt over at være lokket til under falske forudsætninger, tilgav Kulturøkologisk Forening og vil gerne citeres for, at han er meget beæret over at modtage prisen på egne og foreningens vegne, og at anderkendelsen giver ekstra motivation til at få bofællesskabet op at stå.
Således blev Small Living og Peter Friis skrevet ind i rækken af prismodtagere, der bl.a. omfatter Janie og Mogens Haarh fra Galleri Bagatel, Lisbeth Mathisen fra Albertslund Delebil, redaktør på AP Jørgen Brighel, fhv. borgmester Finn Aaberg og sidste års prismodtagere Helene Eskildsen.

Publiceret 28 December 2017 07:00

SENESTE TV