Udvist af landet efter at have overfaldet læge på hospitalet

Rumænsk mand tog fat om halsen på først en kvindelig læge og dernæst på en lægesekretær om morgenen efter en slåskamp på et diskotek. Manden, som er tidligere dømt for vold, er nu udvist af Danmark

En vagt på hospitalet i Hillerød startede voldsomt for en læge og en lægesekretær tilbage i juli sidste år.
Da var en 37-årig rumæner, som i dag bor i Hillerød, kommet på hospitalet efter et slagsmål på et diskotek. Han var ifølge sin forklaring i Retten i Hillerød faldet bagover og havde slået hovedet. Han vågnede på hospitalet.
Ifølge hans forklaring i retten var han ikke ved sine fulde fem, da han vågnede på hospitalet og trak slangerne ud af kroppen. Han huskede ikke ret meget og har siden frygtet, at nogen - mod hans ønske - havde puttet stoffer i hans drikkevarer på diskoteket.
Han huskede, at han vågnede bag et skab i et lokale, hvor han lagde sin hånd over munden på en kvindelig læge og løb ned ad en masse trapper. I et rum mødte han en sekretær, som han bad om ikke at sige, at han var der.
Fik du læst: Kunde tog kvælertag på ekspedient i Elgiganten

Greb læge om halsen

Lægen forklarede i retten, at den 37-årige kom ind i omklædningsrummet kun for kvinder, hvor hun ved at gøre klar til sin vagt. Manden så forslået ud, men hun opfattede ham ikke som truende, og hun viste med hænderne, at han skulle gå ud af lokalet. Men han tog fat om hendes nakke med armen, så hun blev holdt fast om halsen i et skruestik og bøjet forover, står der i domsbogen. Hun råbte om hjælp to gange, og så slap han grebet og gik senere, da en kollega kom, ud af lokalet.
Lægesekretæren forklarede i retten, at manden gemte sig bag et skrivebord, da hun kom ind i et vagtkontor. Han bad hende flere gange om ikke at sige ”det”, men hun vidste ikke, hvad han mente. Han bad ham forlade rummet, og de talte først stille og roligt sammen. Hun var dog bekymret, fordi de var alene i lokalet.
Da hun sagde, at vagten ville komme og lede efter hende, blev han dog mere truende og voldsom, og da hun løb, greb han fat i hende på skulderen. Hun fik vredet sig løs, men manden tog så fat med sin arm rundt om hendes hals. Hun kom dog fri, men var rystet og havde fået et chok over overfaldet, står der i domsbogen.
Hun fortalte i retten, at hun ikke var bange for manden, men at forskrækkelsen stadig sidder i hende, og at oplevelsen kan komme væltende i hende, hvis hun går et øde sted.

Tidligere dømt for vold

Manden er for et års tid siden straffet for vold med betinget fængsel i 40 dage.
Han har haft lovligt ophold i Danmark i over seks år, bor i Hillerød alene og har arbejdet med rengøring. Han har en toårig datter fra et tidligere forhold med en dansk kæreste og har også et barn på vej med sin nuværende kæreste.
Retten fandt manden skyldig i de voldelige overfald og fastsatte straffen til fængsel i 80 dage, hvoraf de 40 stammer fra den tidligere straf.
Han udvises af Danmark og har indrejseforbud i fire år. Han skal desuden betale sagens omkostninger.

Publiceret 16 January 2018 07:00

Lokalavisen nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen
SENESTE TV