Gå efter Nøglehulsmærket, hvis du vil undgå for meget fedt og sukker i knækbrød. Foto: Colourbox

Gå efter Nøglehulsmærket, hvis du vil undgå for meget fedt og sukker i knækbrød. Foto: Colourbox

Knækbrød kan være federe end chips

Knækbrød kan indeholde store mængder fedt og sukker. Kig efter Nøglehulsmærket, råder Forbrugerrådet Tænk

Af
Af Maren Urban Swart email@sondagsavisen.dk

Hvis du tror, at alt knækbrød er et sundt alternativ til brød og kiks, tager du fejl. En test, som Forbrugerrådet Tænk har foretaget, viser nemlig, at det ikke altid forholder sig sådan.

“Flere af de testede produkter har et fedtindhold på over 20 gram pr. 100 gram, og derfor kan de sammenlignes med eksempelvis digestive-kiks. Et af produkterne indeholder hele 38 gram fedt pr. 100 gram, og det er mere fedt, end der er i franske kartofler,” forklarer Gitte Sørensen, der er projektleder i Forbrugerrådet Tænk, i en pressemeddelelse.

Gå efter nøglehullet

Hvis man går efter et knækbrød, der ser hjemmelavet ud, med kerner og frø, fordi man tror, at det er sundere end andet knækbrød, risikerer man også at gå galt i byen, understreger Gitte Sørensen.

“De typer af knækbrød, der ser hjemmelavede ud, har ofte et højere indhold af olie i dejen. Der er også mange af den slags knækbrød, som indeholder eksempelvis frugt, frø eller ost, og det er med til at øge fedtindholdet i knækbrødet. Hvis du vil være sikker på, at dit knækbrød er sundt, skal du gå efter produkter med Nøglehulsmærket,” siger hun i en pressemeddelelse.

Publiceret 04 February 2018 06:00

SENESTE TV