Vi frygter oversvømmelser

8 ud af 10 danskere siger, at risikoen for oversvømmelse vil påvirke valget af deres næste bolig

Frygten for oversvømmelser fylder meget hos danskerne, viser en repræsentativ spørgeundersøgelse fra YouGov og ejendomsmæglerkæden Home blandt 2.000 danskere.

Hver 9. af os – 11 procent - frygter, at der sker oversvømmelser i vores nuværende bolig – heraf har knap hver 25. - 4 procent - allerede haft vand i boligen.

Billeder af oversvømmede huse og arealer efter stormflod og svulmende kloakker er sandsynligvis en væsentlig del af forklaringen på, hvorfor 8 ud af 10 danskere – 80 procent - i spørgeundersøgelsen svarer, at risikoen for oversvømmelse vil påvirke deres boligvalg, hvis de skulle søge eller købe en anden bolig i dag.

Bekymring

”De mange indslag i tv om boligejere med oversvømmede boliger er nok årsagen til bekymringen, og ikke mindst omtalen af, at det bliver værre i fremtiden. Det er et væsentligt parameter, når så mange danskere lader sig påvirke af oversvømmelser, og det er godt, at der fra politisk side er fokus på at løse problemerne, der kan have store økonomiske konsekvenser for boligejerne,” siger Mads Ellegaard, relationschef i Home, og fremhæver, at vandet fra kloakker er et mindst ligeså stort problem.

”Det kan blive meget dyrt for den enkelte boligejer, hvis ikke der gøres noget – og det kan være dyrt at gøre noget ved problemet. Hvem der i sidste ende skal betale regningen for de forebyggende tiltag, er også en vigtig diskussion,” siger Mads Ellegaard.

Publiceret 04 February 2018 11:30

Lokalavisen nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen
SENESTE TV