Kom af med dit overforbrug

Vi kæmper med overforbrug af alt fra slik og mad til tv og smartphones. Det ligger til danskerne at være storforbrugere af stort set alt

Af
Af Niels Philip Kjeldsen npk@sondagsavisen.dk

Slik til aftenhyggen, en ekstra portion aftensmad, et glas rødvin for meget eller liiige et afsnit mere af den nyeste serie på Netflix, selvom du skal tidligt op på arbejde.

Der er masser af fristelser i hverdagen, og et flertal har svært ved at stå imod. Hele 65 procent af danskerne mener selv, at de har et usundt eller overdrevet forbrug af alt fra slik og chips til tv og smartphones. Det viser en undersøgelse, som YouGov har foretaget for Søndagsavisen.

“Vi befinder os et sted i verden, hvor vi har så mange ressourcer og muligheder, at vi ikke kan få nok. Alt er bygget op om, at vi skal have mere og mere hele tiden, så overforbrug bliver normalt,” forklarer Imran Rashid, der er speciallæge og stifter af foredragsvirksomheden Sunddigital.dk.

For meget mad

Noget af det, flest af os har problemer med, er vores indtag af mad.

“Vi mærker konsekvensen hurtigt i form af fedme eller træthed. Vi bliver ret hurtigt bevidste om, at det er for meget, og det gør vi måske ikke med andre ting som smartphones,” siger Martin Kreutzer, personlig træner og ernæringsekspert hos Bodycomp.

“Vi lever i et overflodssamfund på alle områder, og det betyder, at det bare ligger til os at være storforbrugere af stort set alt. Kan vi overforbruge, så gør vi det,” siger han.

Overforbrug

27 procent har et overforbrug af slik, chips og/eller chokolade
21 procent har en overdreven brug af smartphones
20 procent har et overforbrug af mad
14 procent har et overforbrug af enten tv eller streamingtjeneste
13 procent har et overforbrug af sociale medier

Og vi har også overforbrug af: 
Tobak 12% 
Alkohol 8% 
Fastfood 8% 
Elektroniske spil 6% 
Porno 4% 
Piller/medicin 3% 
Hasardspil 2%
Kilde: YouGov for Søndagsavisen, 1.006 repræsentativt udvalgte respondenter

Publiceret 03 March 2018 11:30

Lokalavisen nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen
SENESTE TV