Anthon Berg har det dårligste marcipanbrød

Tørt og kedeligt, lyder dommen over Anthon Bergs klassiske marcipanbrød. Coop og Irma vinder

Af
Af Louise A. Poulsen lap@sondagsavisen.dk

Snak om marcipanbrød vil nok få mange til at tænke henført på barndommens klassiker, Anthon Berg.

Men det er slet ikke det bedste marcipanbrød på det danske marked. Faktisk står Anthon Berg for en af testens største skuffelser, hvis man spørger dommerne Gitte Apel og Lone Gerhard Sonne, som er henholdsvis ernærings- og kokkefaglærer på Erhvervsskolen Nordsjælland.

“Det er meget kedeligt og tørt. Marcipanen er lys, og det smager af sukker,” siger Gitte Apel, der i et godt marcipanbrød søger efter den bløde marcipan med let bitterhed.

Heller ikke meddommer Lone Gerhard Sonne får sine marcipandrømme opfyldt af Anthon Berg.

“Det smager faktisk mere af sukker end af marcipan. På plussiden er, at det har en fin størrelse og en fint afstemt mængde chokolade og marcipan,” siger hun.

To vindere

De tre, der skiller sig mest ud fra det klassiske look, er marcipanbrødene fra Irma, Coop og Simply Chocolate, der er mere rektangulære i stedet for at have rundede ender. Det er også de tre, der har det tykkeste lag chokolade.

Og det er blandt de tre, dommerne finder deres to testvindere.

“Der er godt knæk i den flotte chokolade, der er tykkere end normalt – uden at blive for dominerende. Marcipanbrødet smager som et stykke marcipan, der kunne ligge i en æske med fyldt chokolade, fordi der er et strejf af alkohol i,” siger Lone Gerhard Sonne om Coops marcipanbrød, mens Gitte Apel har rosende ord til Irmas:

“Marcipanen er blød og dejlig, og der er tyk chokolade. Marcipanen er tilpas sød og mildt bitter – en god marcipan.”

Dommerne synes, at de to marcipanbrød har hver sine forcer og kårer derfor begge som vindere med fem stjerner hver.

Vil du se grafikken i højere opløsning, så klik på linket 'Læs også' nederst i artiklen.

Vil du se grafikken i højere opløsning, så klik på linket 'Læs også' nederst i artiklen.

Sådan skal marcipanbrød være

Der skal være god harmoni mellem smagen og mængden af chokolade og marcipan. Marcipanen må gerne være lidt fugtig og sød, men ikke alt for sød – gerne med bitre noter. Den skal ikke være hvid og sukkerknasende, men gullig. Chokoladen skal have knæk og være lidt tyk og gerne med høj kakaoprocent.

Publiceret 10 March 2018 06:00

Lokalavisen nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen
SENESTE TV