Spar penge på mobilregningen

Nye abonnementer giver rig mulighed for at spare penge, hvis du er en gennemsnitlig dansk mobilkunde

Af
AfNiels Philip Kjeldsen npk@sondagsavisen.dk

abonnement De seneste seks måneder er der opstået nye muligheder for at spare penge på dit mobilabonnement, hvis du er en gennemsnitlig dansk mobilkunde. I nogle tilfælde er besparelsen mellem 20 og 50 kroner om måneden.

Da vi i efteråret 2017 foretog et pristjek af mobilabonnementer, der kan bruges i udlandet, og som minimum indeholder et gennemsnitsforbrug på 2,6 timers tale, 73 sms'er, 18 mms'er og 5 GB data, lå priserne mellem 99 og 169 kroner om måneden. Kendetegnende for langt de fleste af de abonnementer var, at der var en del mere indhold i pakkerne, end en gennemsnitlig dansker har brug for, og at prispunkterne derfor var højere.

Men i mellemtiden er der sket en omstrukturering hos syv ud af de 13 teleselskaber.

Her har man barberet noget af det overflødige indhold væk og derfor også sænket priserne. Nu ligger de mellem 79 og 149 kroner om måneden – og lever op til de samme minimumskrav.

Har rykket markedet

“Der er et par selskaber – eksempelvis Oister – som hele tiden har fastholdt at have de her lave prispunkter på abonnementer, der også kan bruges i udlandet. Det har været med til at rykke markedet i retning af, at selskaberne har udvidet deres katalog med abonnementer, som kan bruges i udlandet, og som også appellerer til det mere prisbevidste publikum,” forklarer Nicolas Fredriksen, teleanalytiker på telepristjek.dk.

Og så betyder det noget, at sommerferien står for døren.

“Der er det vigtigt at have konkurrencedygtige abonnementer, som folk kan bruge på ferien. Og de her priser er gearet til den efterspørgsel, der opstår i de kommende måneder,” siger Nicolas Fredriksen.

Du kan tjekke dit selskab her i tabellen.

Vil du se sammenligningen i høj opløsning, så gå til pdf'en nederst på siden.

Vil du se sammenligningen i høj opløsning, så gå til pdf'en nederst på siden.

Publiceret 22 April 2018 06:00