Den nye ’Avengers’-film bliver et af sommerens største biografhits. Pr-foto

Den nye ’Avengers’-film bliver et af sommerens største biografhits. Pr-foto

Stor biografsommer på vej

Blockbuster-sæsonen er ved at ramme de danske biografer. Vi har fremhævet sommerens største film

Af
Af Niels Philip Kjeldsen npk@sondagsavisen.dk

Sommerferien kan så småt skimtes i horisonten, og det betyder, at den klassiske blockbuster-sæson er på vej i landets biografer. Generelt har det danske publikum tradition for at valfarte i biograferne, når der er skoleferier, viser tal fra Danmarks Statistik.

I sommeren 2016 blev der eksempelvis solgt 905.000 biografbilletter de sidste tre uger af sommerferien – knap 20 procent mere end tre gennemsnitsuger.

Det solide billetsalg understøttes af, at filmstudierne bruger sommerperioden til at udsende årets største og stærkeste blockbuster-film. I år er ingen undtagelse. Faktisk er sommerens felt så stærkt, at en lang række filmmedier spår, at det vil blive en rekordsommer.

Her giver vi et overblik over en række af sommerens største blockbustere.

Avengers: Infinity War

Marvels 18. superheltefilm kickstarter blockbustersæsonen, og hele 35 superhelte deltager i udskejelserne. Det er eksempelvis Captain America, Guardians of the Galaxy-holdet og Black Panther. Der er enorme forventninger til den seneste 'Avengers'-film, og den vil nok kunne ses i biograferne hele sommeren.

Premiere: I biografen nu

Deadpool 2

Ryan Reynolds' version af antihelten Deadpool havde enorm succes, da etteren ramte det store lærred, og derfor er der også store forventninger til toeren. Ikke ligefrem en familiefilm – men morsom og brutal.

Premiere: 16. maj

Solo: A Star Wars Story

'Star Wars'-film er per definition enorme publikumsmagneter. I Danmark har de ni foregående 'Star Wars'-relaterede spillefilm solgt godt en halv million biletter i gennemsnit. Denne spinoff-film om den unge Han Solo er et sikkert hit.

Premiere: 23. maj

Jurassic World 2:

The Fallen Kingdom

Publikum bliver aldrig trætte af dinosaurusser på det store lærred. Denne udgave af 'Jurassic Park' er den femte i alt, men efterfølgeren til den re-brandede version, der med enorm succes vendte tilbage til skærmen med 'Jurassic World' i 2015. Det her er bare en helt klassisk blockbuster.

Premiere: 7. juni

Ant-Man and the Wasp

Endnu en superheltefilm fra Marvel – endnu et biografhit. Superheltefilm er notorisk stærke i sommerperioden, og Paul Rudds anden gang i manegen som mini-helten Ant-Man spås stor succes.

Premiere: 5. juli

Skyscraper

En klassisk action-blockbuster, hvor Dwayne Johnson – eller The Rock – er oppe imod en flok skurke i Hongkong. Alt, hvad The Rock rører ved, er stort i øjeblikket, og det bliver denne film også. Danske Roland Møller spiller i øvrigt en af skurkene.

Premiere: 12. juli

Mission: Impossible 6 –Fallout

Kombinationen af action og Tom Cruise er generelt en stærk biografkombination. Tilsæt så 'Mission: Impossible', og så har du hæsblæsende action og en solid blockbuster. Den sjette i rækken, men de er stadigvæk populære.

Premiere: 26. juli

De Utrolige 2

Denne animationsfilm fra Disney kommer 14 år efter den første og rammer biografen efter sommerferiens afslutning. Men den skal med på listen. Opfølgeren til den meget populære 'De Utrolige' spås at blive et af årets største biografhits.

Premiere: 30. august

Publiceret 12 May 2018 11:30

SENESTE TV