DET VAR EN OVERRASKELSE: Citroën C3 er spurtet ind på listen over danskernes favoritbiler.

DET VAR EN OVERRASKELSE: Citroën C3 er spurtet ind på listen over danskernes favoritbiler.

Top 10:

Her er bilerne, vi er vilde med

Hvis du vil gøre lige som alle de andre, er din facitliste for næste bilkøb her – toplisten over de mest købte biler. Listen kan jo også bruges omvendt – til at finde den mere specielle bil

Af
Af Flemming Haslund

Vi danskere har skruet op for vores krav til nye biler: Vi køber i år væsentligt dyrere og alt andet lige bedre biler end sidste år. Og vi er i særklasse vilde med én bestemt SUV, nemlig Nissans Qashqai. Og der er som vi på det nærmeste har glemt et mærke som Opel.

Det er en håndfuld af konklusionerne, når vi nærlæser den nye liste over de mest solgte biler i Danmark.

Listen viser, at det går ufatteligt godt for Volkswagen, der har i alt syv forskellige biler på listen over de 20 mest solgte biler i Danmark i løbet af årets første fire måneder. Og dermed bliver VW også det mest solgte bilmærke i Danmark.

Overraskelse

En anden markant bil på listen er SUV'en fra Japan, Nissans Qashqai. Bemærkelsesværdigt af flere grunde: For det første er Qashqai dyrere end alle de øvrige mest-solgte biler. Dernæst er den den eneste egentlige SUV blandt listens første 19 første biler. Vel er netop SUV'er som type populære lige nu; men én, og det er altså Qashqai, har sin afgørende del af denne biltypes popularitet.

Bilsalget de foregående år har i den grad været domineret af mikroerne; de små til under 100.000 kr. Den type bil er ikke væk fra listen over de mest populære – men næsten. Blandt de ti mest solgte er der kun én mikro, nemlig lille up! fra Volkswagen.

Så top 10 kan altså være en slags facitliste over bilvalg, der er populære. Men den kan jo også anvendes til at vælge biler, som alle de andre ikke har. Et par eksempler på anerkendt gode biler, der ikke er her, er mikroen Peugeot 108, den mellemstore Opel Astra og direktørbilen Alfa Romeo Giulia.

DEN DYRE PÅ LISTEN: Bland Danmarks mest solgte biler: Mercedes C-Klasse.

DEN DYRE PÅ LISTEN: Bland Danmarks mest solgte biler: Mercedes C-Klasse.

SKUFFELSEN: Den tidligere topsælger, der er gledet under ud af topsælgerlisten: Peugeot 108.

SKUFFELSEN: Den tidligere topsælger, der er gledet under ud af topsælgerlisten: Peugeot 108.

Bilsalget januar-april 2018

1) Peugeot 208 3.915
2) Nissan Qashqai 3.096
3) Volkswagen Golf 2.245
4) Volkswagen Polo 1.852
5) Toyota Yaris 1.831
6) Citroën C3 1.704
7) Volkswagen up! 1.656
8) Volkswagen Passat 1.569
9) Renault Clio 1.480
10) Skoda Fabia 1.406
*) Kilde: De Danske Bilimportører

Publiceret 12 May 2018 06:00

SENESTE TV