Nyt signal fra Rådhuset i København; der er parkeret borgmesterbil på brint foran den gamle bygning.

Nyt signal fra Rådhuset i København; der er parkeret borgmesterbil på brint foran den gamle bygning.

Borgmestre sadler om til brint

I forgårs var den politisk korrekte bil en diesel, i går var det en hybridbil. I dag er vi nået et skridt længere, nu hedder det brintbil. To københavnske borgmestre er netop skiftet over brintbilen Hyundai iX35 Brint

Af
Af Flemming Haslund

Tænk ikke hybrid, tænk slet, slet ikke diesel. Tænk brint!

Sådan signalerer de to københavnske borgmestre, socialborgmester Mia Nyegaard (B) og beskæftigelses- og integrationsborgmester, Cecilia Lonning Skovgaard (V), der begge netop har sadlet om til brintbiler som borgmesterbiler.

Det politiske signal er, at netop brintbiler falder godt i tråd med Københavns Kommunes grønne og bæredygtige profil, da bilerne ikke udleder CO2 under kørsel. Således forklarer socialborgmester Mia Nyegaard:

”Jeg er glad for, at Københavns Kommune også på den her måde bidrager til den grønne omstilling. Bæredygtighed skal være et kendetegn for København som storby. Det skal vi arbejde på alle de steder, hvor det giver mening, så vi som by er helt i top, når det gælder den grønne omstilling.”

Nr. 16 og 17

Hyundai-Danmark er selvsagt glade for borgmestrenes valg – også i det lidt større perspektiv. Hør hvad mærkets presseansvarlige, Annegrethe Skovby forklarer.

“Københavns Kommune har allerede 15 brintbiler fra vores mærke kørende. Og vores erfaringer fra andre danske kommuner er, at når kommunen investerer i bæredygtige biler, følger både infrastrukturen og private bilkøbere trop. Så offentlige investeringer i bæredygtig teknologi baner automatisk vejen for, at vi alle får mulighed for at komme med på den grønne mobilitetsbølge.”

Publiceret 24 May 2018 15:02

SENESTE TV