Arkiv/modelfoto

Arkiv/modelfoto

Tidligere elitesoldat i vild nabokrig: Det gik helt galt

Giftangreb og chikanerier og ukvemsord fyger over skellet

Claus og Mária Lopdrup, Assensvej i Faaborg, føler, at mange års chikanerier fra deres nabo er eskaleret til et punkt, hvor de er desperate for at få det stoppet. Det skriver Fyens.dk.

Efter noget, som de mener er et giftangreb på flere af deres haveplanter, har de meldt naboen, til politiet, og står frem med deres historie i håbet om, at det kan stoppe de overgreb, de føler sig udsat for.

Det er stukket helt af, alle forsøg på dialog har vist sig nyttesløse, og vi trænger bare til at få fred og være os selv," siger Claus Jørgen Lopdrup til Fyens.dk..

Han og hustruen og deres to sønner har boet i det gennemrestaurerede byhus siden 2000, da de overtog det som dødsbo. Allerede fra starten kom forholdet til naboen til at knirke.

En indkørsel skiller de to huse, der ligger ganske tæt på hinanden, er den åbenbare årsag til striden.

Ifølge parret er chikanerierne foreløbig kulmineret med, at naboen har smidt gift, eller i hvert fald noget, der tager livet af parrets planter, ind over et hegn, så stauder, en troldhassel og andre planter går ud.

Den plantedræbende væske blev så at sige dråben, der fik bægret til at flyde over. Men forud ligger ifølge parret en endeløs række af chikanerier, der strækker fra klager til kommunen i forbindelse med bygningsændringer, til antastning af parrets børn, unødig støj om morgenen, og stadige råb af ukvemsord over hækken.

"Griller vi i haven, kan han finde på at råbe "pyroman, det lugter af lort", og han råber "tosse" og "lange lort", efter Claus, som vist er den, han er mest vred på.

Den to meter høje Claus Lopdrup er tidligere professionel soldat og bodyguard og uddannet i konfliktløsning, men denne kan han ikke greje.

Fyens.dk har forelagt naboen udsagnene fra Claus Lopdrup. Bent Hansen lader forstå, at han ikke kan genkende sig selv eller sin adfærd i parrets fremstilling og meddeler, at han ikke ønsker medvirke i et interview.

Publiceret 12 September 2018 17:09

SENESTE TV