Lidt har også ret. Det er bedre, at du tager små skridt, hvis du vil tabe dig, end at du laver tiltag, som du alligevel ikke kan holde. Foto: Modelfoto
Lidt har også ret. Det er bedre, at du tager små skridt, hvis du vil tabe dig, end at du laver tiltag, som du alligevel ikke kan holde. Foto: Modelfoto
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Nytårsforsæt: Luk munden og let numsen

Aarhus-diætist Anne W. Ravn giver gode råd til, hvordan du kan smide de overflødige kilo og holde forsættet

Af Alexandra Bach

Det er januar, mørkt og koldt, hvilket betyder at vores energi måske ikke er så høj. Det kan derfor være svært at komme af med kiloene, men det handler om at spise mindre og komme ud og røre sig ifølge Anne.

”Luk munden og let numsen. Vi er nødt til at erkende, at hvis vi vil være sundere, så er vi nødt til at lukke munden og komme ud og bevæge os lidt. En halv times gåtur tæller, og det gør hovedrengøring også, så hvis man bare spiser og drikker mindre, så kan man tabe sig et halvt til et helt kilo om ugen,” siger hun.

Find motivationen

Men Anne fortæller, at før man kan starte sit vægttab, skal man gøre op med sig selv, hvorfor man gerne vil gå en slankere fremtid i møde.

”Det er vigtigt, at man snakker lidt med sig selv om, hvorfor man gerne vil tabe sig. Man skal finde motivationen. For eksempel, at det er træls, at bukserne strammer, eller at man føler sig uoplagt,” siger hun.

Det skal være nemt

Når motivationen er på plads, mener Anne, at vejen til et slankere liv ligger i, at gøre det nemt for sig selv i en travl hverdag.

”Kaloriemæssigt er grøntsager næsten gratis at spise, men tit ret besværlige at arbejde med. Mit bedste sundhedstip i januar er at købe stort ind, og så skal man skære, snitte og skrælle, så det er klar i køleskabet,” siger hun og fortsætter:

”Det er vigtigt at ordne alle grøntsagerne, så man ikke hver gang skal til at finde skrællekniven frem. Man skal gøre det nemt for sig selv. Det er en forudsætning for, at det kan lade sig gøre,” siger Anne og fortsætter:

”Når man opbevarer grøntsagerne rigtigt, kan de holde sig i ugevis. Gulerødder kan man have stående i vand, og så kan de holde sig i 10 uger. Det vigtigste bliver i grøntsagen, ligegyldigt hvor længe den har stået, for er kostfibrene er der stadig, og de mætter godt, og skaber en god tarmflora, så immunforsvaret bliver boostet. På den måde kan man meget nemmere komme igennem vinteren, og begge dele trænger vi til ovenpå sådan en jul.

Lav aftaler med andre

Anne fortæller at ligegyldigt hvor mange nytårsforsæt, vi laver, så er det så nemt at bryde aftaler med sig selv. Man skal derfor lave aftaler med andre om at gå en tur i 30 min hver eneste dag.

”Ja det er mørkt, og vi er trætte, men selvfølelsen bliver så god, når vi har været ude og røre os. Men det er svært, så derfor er vi nødt til at finde nogen til at støtte os,” siger hun og fortsætter:

”Og så skal man huske på, at det ikke en straf at lade slik ligge, og spise grøntsager, det er en god nytårsgave, og man får rigtig meget velvære ud af det,” fortæller hun og pointerer, at det er vigtigt at rose sig selv og have tillid til, at man godt kan, og sige pyt til det man ikke når.

Publiceret: 04. Januar 2017 09:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen.dk

ANNONCER
Se flere
Lokalavisen.dk
Seneste
Lokalavisen.dk
Mest læste
Lokalavisen.dk
112
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt
ERROR: Macro disqus is missing!