112
Arkivfoto
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Påstår han arbejdede som tolk for danske styrker: Nu er irakisk tolk og kone udvist af Danmark

Omkring 200 irakiske tolke og deres familier blev i 2007 og 2008 evakueret til Danmark, efter den danske regering med statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) i spidsen gav dem indrejsetilladelse og senere opholdstilladelse, da tolken havde udført livsfarligt tolkearbejde for de danske styrker i Irak.

Ali Aziz og hans familie fik opholdtilladelse i 2008. Det har efterfølgende vist sig, at både Forsvaret og Udlændingestyrelsen ikke har kunnet dokumentere, at han har arbejdet som tolk.

 

En irakisk tolk, hans kone og to af familiens fire børn er blevet udvist af Danmark. Til gengæld er parrets to yngste børn endnu ikke udvist. De er nemlig født i Danmark og venter stadig på svar.

Det skriver Jydske Vestkysten.

"Vi står et underligt sted. Vi har ikke et ret stort håb om, at de får opholdstilladelse i Danmark, men vi holder fast i det lille håb. For så er der også et lille håb om, at vi kan få familiesammenføring," siger den irakiske tolk, der ikke kan forstå begrundelsen for afgørelsen, til Jydske Vestkysten.

"Jeg har næsten givet mit liv til Danmark, og så sender de alligevel min familie og mig tilbage til Irak."

Den irakiske tolk er en af de omkring 200 tolke, der i 2007 og 2008 blev evakueret til Danmark efter at have arbejdet for de danske styrker i Irak. Problemet er bare, at både Forsvaret og Udlændingestyrelsen ikke har kunnet dokumentere, at han har arbejdet som tolk.

Publiceret: 14. Marts 2018 08:56
Leveret af Lokalavisen

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Lokalavisen.dk

Seneste 112
Tilmeld dig 112-nyhederne
Skriv din mailadresse og klik på tilmeld
Lokalavisen.dk
Seneste
Lokalavisen.dk
Mest læste
Lokalavisen.dk
112