Foto: Ritzau / Anders Brohus
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Pape med nyt lovforslag: Gerningsmænd til sexovergreb mod børn skal kunne straffes, så længe de lever

 

Efter en høringsperiode er justitsminister Søren Pape Poulsen nu klar med et lovforslag, som strammer loven overfor gerningsmænd til sexovergreb mod børn. Udspillet skal blandt andet gøre op med forældelsesfrister på området, således at gerningsmænd skal kunne stilles til ansvar, så længe de lever. Det skriver Ritzau ifølge Nordjyske.

"Når det utilgivelige sker, at børn udsættes for overgreb, har vi som samfund en forpligtelse til at sikre, at myndighederne bliver holdt op på deres pligt til at passe på vores børn. Det gælder, uanset om barnet har været udsat for seksuelle overgreb eller andre fysiske eller psykiske overgreb. Vi udvider derfor det oprindelige forslag,

så forældelsesfristerne afskaffes i sager, hvor offentlige myndigheder har svigtet et barn, som har været udsat for overgreb," udtaler Søren Pape.

Som det er nu skal ofre for voldtægt eller incest og børn, der har været udsat for seksuelle overgreb, anmelde forbrydelsen indenfor 72 timer for at kunne få erstatning. Denne regel skal også bortfalde.

Afskaffelsen af forældelsesfristerne glæder Børns Vilkår:

"Det hører med til at leve i et retssamfund, at ingen kan dømmes på tilfældige anklager. Men det er vigtigt, at en gerningsmand ikke skal kunne reddes af en forældelsesfrist," siger direktør Rasmus Kjeldahl.

Han ser dog gerne, at man også afskaffer forældelsesfristerne i sager om vold, skriver Ritzau ifølge Nordjyske.

Publiceret: 10. Oktober 2017 10:12
Leveret af Lokalavisen

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Lokalavisen.dk

ANNONCER
Se flere
Lokalavisen.dk
Seneste
Lokalavisen.dk
Mest læste
Lokalavisen.dk
112