Jyllinge Nordmark blev endnu engang udsat for en stormflod. I dagevis har borgerne og frivillige kæmpet mod vandmasserne - en indsats, som politiet er stolte af. Foto: MBS
Jyllinge Nordmark blev endnu engang udsat for en stormflod. I dagevis har borgerne og frivillige kæmpet mod vandmasserne - en indsats, som politiet er stolte af. Foto: MBS
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Politiet roser Jyllinge-borgerne efter stormflod: I har ydet en stor indsats

Jens Børsting, politiinspektør hos Midt- og Vestsjællands Politi, er taknemmelig for borgernes store indsats i Jyllinge Nordmark

Den fælles indsats i blandt andet Jyllinge Nordmark for at undgå eller begrænse følgerne af stormen Urd"s passage af området nærmer sig sin afslutning og vil inden længe overgå til oprydning efter indsatserne.

Men allerede nu uddeler politiinspektør Jens Børsting fra Midt- og Vestsjællands Politi en stor ros til de borgere, som i Jyllinge Nordmark har kæmpet i døgndrift mod vandmasserne.

"Der er grund til at takke borgerne i de berørte områder for den store indsats, man har ydet for at assistere beredskaberne og de øvrige professionelle og frivillige fra myndighederne i forbindelse med den fælles indsats," siger Jens Børsting i en pressemeddelelse.

I Roskilde-området har der været særligt fokus på forhøjet vandstand i Jyllinge Nordmark og ved Roskilde Havn og Vikingeskibsmuseet.

Kom i gang i god tid

"Når der ses på det samlede forløb af indsatserne, er erfaringen også denne gang, at det er særdeles vigtigt og effektivt, at myndighederne gennem den Lokale Beredskabsstab, som skal sikre den bedst mulige anvendelse af samfundets samlede personel- og materielressourcer, kom i gang i god tid før den forhøjede vandstand satte ind. Der blev dermed tid til at planlægge for og iværksætte afværgeforanstaltninger mod det indtrængende vand. Var det ikke sket, ville den forhøjede vandstand i fjordene have haft helt andre følger for borgerne i de berørte områder, end det nu ses at være tilfældet," siger Jens Børsting og fortsætter:

"Her hvor vandet er ved at trække sig tilbage fra fjordene, og indsatsen er under afvikling, kan det konstateres, at myndighedernes fælles indsatser sammenholdt med, at den forhøjede vandstand til alt held ikke blev så voldsom, som prognoserne viste, har haft det resultat, at skaderne fra de betydelige vandmængder i Roskilde Fjord og Isefjorden er blevet begrænset i betydeligt omfang."

Publiceret: 28. December 2016 09:38

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen.dk

ANNONCER
Se flere
Lokalavisen.dk
Seneste
Lokalavisen.dk
Mest læste
Lokalavisen.dk
112
ERROR: Macro disqus is missing!