Ældre- og sundhedsministeren bliver igen spurgt om mulighed for at bygge et produktionskøkken på det kommende hospital i Hillerød. Illustration: Herzog og de Meuron
Ældre- og sundhedsministeren bliver igen spurgt om mulighed for at bygge et produktionskøkken på det kommende hospital i Hillerød. Illustration: Herzog og de Meuron
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Politikere prøver igen: Endnu et minister-brev om køkken på hospitalet

Flertal i regionens forretningsudvalg ønsker at sende forslag om at bygge køkken som et offentligt-privat samarbejde videre til minister

Region Hovedstaden vil nu endnu engang rette henvendelse til Sundheds- og Ældreministeriet i håb om at kunne bygge et produktionskøkken på det kommende hospital i Hillerød.

Det besluttede et flertal af medlemmerne i regionens forretningsudvalg på deres møde 9. maj.

Det er DF-medlem Henrik Thorups ide om at bygge køkkenet som et offentligt-privat samarbejde, der nu skal undersøges. Et 'Offentlig Privat Partnerskab'-projekt kan betyde, at regionen kan komme uden om den udmeldte økonomiske ramme på lidt over fire milliarder kroner.

Hospitalet får i sin nuværende udformning anretterkøkkener, hvor mad leveret udefra kan tilberedes, men politikerne ønsker også, at der skal bygges et køkken med reel madlavning i nybyggeriet.

Region Midtjylland har fået lov at opføre et psykiatrisk center i tilknytning til Universitetshospitalet i Skejby under lignende vilkår, og det håber Region Hovedstaden altså nu også at kunne få mulighed for.

Fik du læst: Slut med døgnåbent apotek i Hillerød

To partier imod

S, K, SF, DF og V stemte for, mens Enhedslisten og Radikale stemte imod forslaget i forretningsudvalget.

Enhedslisten mener ifølge mødereferatet, at en OPP med en selvstændig køkkenbygning er en dårlig løsning, mens Radikale betragter endnu en henvendelse til ministeren som udsigtsløs.

Publiceret: 19. Maj 2017 04:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen.dk

ANNONCER
Se flere
Lokalavisen.dk
Seneste
Lokalavisen.dk
Mest læste
Lokalavisen.dk
112
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt
ERROR: Macro disqus is missing!