Philip Mathiesen (tv) med hans makker, Victor Storbæk, klar til at køre æresrunde i Ballerup Arena, efter sejren i årets Mini 6-dagesløb.
Philip Mathiesen (tv) med hans makker, Victor Storbæk, klar til at køre æresrunde i Ballerup Arena, efter sejren i årets Mini 6-dagesløb.
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Råstyrke og talent: Philip Mathiesen vandt mini 6-dagesløbet

Efter seks hårde dage vandt U15-cykelrytter Philip Mathiesen og hans makker, Victor Storbæk, årets Mini 6-dagesløb i Ballerup

Af Claus Beyer

13-årige Philip Mathiesen fra Hillerød og Victor Storbæk fra Køge sikrede sig tirsdag sejren i Mini-6-dagesløbet i Ballerup Arena. Efter syv spændende etaper, hvor de to unge talenter hele vejen lå i toppen, der kunne de fortjent torsdag aften køre æresrunde med laurbærkrans og pokal, og det var en stolt Philip som Hillerød Posten efterfølgende talte med:

”Det har været en helt fantastisk oplevelse. At køre rundt i Ballerup Arena med masser af opbakning fra tilskuerne, det giver bare ekstra kræfter. Det sværeste var at holde hovedet koldt i mellem etaperne, når starten først gik, så drejede det sig bare om at få gang i pedalerne,” sagde Philip, og det må man sig, at de to unge ryttere gjorde effektivt. De vandt løbet en omgang foran deres konkurrenter, en omgang der blev sikret på den sidste aften i Ballerup Arena.

Man får uanede kræfter

”Vi lå foran på point inden sidste etape, men vi satsede hårdt og det lykkedes cirka med 15 omgange tilbage at tage den afgørende omgang. Det er benhårdt, da gearingen på cyklerne er meget høj, så der skal virkelig 'piskes' igennem for at køre en omgang fra feltet. Men når man først kan ane feltet forude, så får man uanede kræfter og det er virkelig en fed følelse,” fortsætter Philip, der også fortalte, at det først rigtig var om onsdagen det gik for ham, hvor stor en sejr han lige havde kørt hjem sammen med Victor.

”Jeg tog det faktisk rimelig roligt efter sejren. Jeg kunne godt se, at alle hoppede og jublede omkring os. Men onsdag kom reaktionen så, her havde jeg lyst til at hoppe og juble,” griner den unge cykelrytter.

Philip Mathiesen der startede sin cykelkarriere for blot to år siden i CC Hillerød:

”Min far har en stor interesse i cykelsporten og da han for to år siden sad og fulgte med i Tour de France, der blev jeg grebet af cykelsporten. Jeg stoppede med fodbolden og begyndte at træne i CC Hillerød og det er en fantastisk klub. Det er Danmarks største licensklub og flere store cykelstjerner kommer fra klubben,” fortæller Philip, blandt andet med henvisning til hele Danmarks Rolf Sørensen.

13-årige Philip fra CC Hillerød drømmer både om at køre landevejsløb og at køre 6-dagesløb.
13-årige Philip fra CC Hillerød drømmer både om at køre landevejsløb og at køre 6-dagesløb.

Vil vinde guld i Omnium

”Her i løbet af vinteren træner jeg kun tre til fire gange om ugen, men jeg glæder mig til foråret, hvor jeg træner op til fem gange om ugen og så er det samtidig længere ruter vi tager ud på. I slutningen af april skal vi også afholde Øresunds Cup i Hillerød, det er en cup over otte løb i Øresunds-regionen inklusiv Sverige. Jeg håber virkelig der kommer mange ud og følger os i Hillerød, det giver altid lidt ekstra, når der står folk og hepper på os.

Oplevelsen i Ballerup Arena har virkelig gjort stort indtryk på det unge talent fra Hillerød og han er da heller ikke i tvivl om ambitionerne:

”Jeg vil rigtig gerne køre landevejsløb på et af de professionelle hold. Jeg vil også rigtig gerne køre flere 6-dagesløb om vinteren, så jeg drømmer om en karriere i stil med Michael Mørkøvs. Lige nu begynder jeg også at forberede mig til at skulle køre Omnium (6 discipliner) den 18. marts i Odense. Målet er en guld-medalje,” slutter Philip Mathiesen.

Publiceret: 03. Februar 2017 09:45
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen.dk

ANNONCER
Se flere
Lokalavisen.dk
Seneste
Lokalavisen.dk
Mest læste
Lokalavisen.dk
112
ERROR: Macro disqus is missing!