Business as usual. Skovskadestue på Smukfest ser ud til at skulle levere cirka 600 behandlinger, der kræver, at der bliver skrevet en lægejournal.
Business as usual. Skovskadestue på Smukfest ser ud til at skulle levere cirka 600 behandlinger, der kræver, at der bliver skrevet en lægejournal.
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Rolig festival på skovskadestuen trods flyvende ølflasker

Skovskadestuen tager hånd om smuk-gæsterne og klarer opgaver lige fra omsorg for unge gæster til regulær skadestuebehandling

Af Claus Sonne

Mens der meget gerne må være meget travlt i Smukfests mange boder, så er der et sted, hvor der helst skal være så lidt at lave så muligt: Skovskadestuen. Og lørdag aften kl. 19 er status, at det igen i år har været en rolig festival.

 

“Vi har heldigvis været forskånet for alvorlige ting,” fortæller læge Peter Voss, der leder Skovskadestuen.

 

Sådan havde billedet imidlertid ikke behøvet at se ud. Torsdag aften besluttede nogle 'genier' at kaste med ølflasker, hvilket forårsagede skader på flere festivalgæster, men ingen kom altså alvorligt til skade.

 

“Det er der, hvor mange tænker, at det kunne vi altså godt have undgået,” konstaterer Peter Voss.

 

Meget tyder på, at Skovskadestuen igen år kommer til at have cirka 600 gæster gennem systemet i en sådan grad, at der skrives en lægejournal.

 

“Tallet er nærmest konstant fra år til år,” fortæller Peter Voss og tilføjer, at skadestuen deler sine behandlinger op i to kategorier.

 

“Vi har det, vi kalder 'mor-opgaver', hvor det handler om et plaster eller mindre sår. Det ser vi typisk hos unge mennesker, der har været af sted i nogle dage og måske ikke føler sig helt trygge. Og de er velkomne. I den anden kategori finder man større skader, der ville have krævet et besøg på en skadestue i enten Aarhus eller Horsens, og her aflaster vi helt klart disse skadestuer,” fastslår Peter Voss.

 

I år er det for første gang muligt på Smukfest at få udleveret en orange diabetesarmbånd. Ved at bære armbåndet kan festivalens samaritter og førstehjælpshold se, at en person har diabetes og derfor kan have brug for særlig hjælp, hvis uheldet skulle være ude.

 

“Vi har ikke haft sager, hvor et sådant armbånd har været involveret, men det er en rigtig, rigtig god idé, som jeg kun kan anbefale alle diabetikere at tage til sig,” siger Peter Voss.

Publiceret: 12. August 2017 20:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen.dk

ANNONCER
Se flere
Lokalavisen.dk
Seneste
Lokalavisen.dk
Mest læste
Lokalavisen.dk
112
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt