Foto: Ritzau Foto
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Så voldsomt går det til, når licensmanden rykker ud: Overfald, trusler, biljagter og sextilbud

 

Ti procent af danskerne er sortseere. Det vil sige, at de ikke betaler licens, selvom de skal. Den slags mennesker har DR de såkaldte licensinspektører til at finde - men det er ikke altid, at danskerne tager det besøg særlig pænt.

Det skriver Ekstra Bladet.

"Jeg og mine kollegaer har oplevet trusler med våben og hunde. Ikke langt fra, hvor vi går nu, er jeg blevet jagtet rundt af en person i en bil, indtil politiet kom. Så har jeg oplevet, at en flok samlede sig sammen for at forhindre mig i at tale med folk, så der er da sket nogle ubehagelige ting, men det sker ikke så ofte," fortæller en af DR's mest rutinerede inspektører, Birker Andersen, overfor Ekstra Bladet.

Birker Andersen har været licensinspektør i mere end 25 år, og Ekstra Bladet fulgte ham i Roskilde, da han jagtede licensnydere.

Undervejs kan Birker Andersen fortælle, hvordan han er blevet overfaldet af en psykologistuderende, og en lang række andre mennesker. Det er dog langtfra altid vold, som sortseere tyer til for at slippe for regningen.

"Det var nok mere i mine yngre dage, men der har jeg da mødt kvinder, der er kommet med et frækt tilbud eller spurgt, om jeg ville ind til middag og et glas vin," siger han med et smil og afviser, at han har taget imod den slags tilbud, overfor Ekstra Bladet.

Publiceret: 13. November 2017 10:29
Leveret af Lokalavisen

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Lokalavisen.dk

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt