Foto: Facebook profil
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Sanni raser over vild prisstigning hos DSB: Jeg føler mig bollet i r*ven

Priser på Ungdomskort

Se mere om prisstigningerne for DSBs Ungdomskort her: Nogle Ungdomskort bliver dyrere fra 1. juli 2016

 

26 årige Sanni Steinskog er sur - rigtig sur på DSB. Hun er en af de mange studerende, som er blevet ramt af prisstigninger på sit månedskort. En prisstigning på hele 182,93 procent i forhold til, hvad Ungdomskortet kostede året før.

Janni, som bor i Langeskov på Fyn, søgte ind på uddannelsen til dyrlæge i København sidste år, men endte først med at komme ind i september 2016. Og det betyder utroligt meget økonomisk, fortæller hun i et opslag på facebook.

"Var jeg kommet ind sidste år, så skulle jeg betale 615 kroner om måneden for mit Ungdomskort. Men fordi jeg først er kommet ind i år, hvor de har lavet reglerne om, betyder det, at mit Ungdomskort pludselig koster 1.740 kroner pr. måned! Her kommer så det trælse ved, at vi uheldigvis bor i Kerteminde Kommune. Min kæreste og jeg bor hele 250 meter fra Fåborg-Midtfyn kommune, som er en af de kommuner som åbenbart er FRITAGET fra denne prisstigning. 250 meter handler det om. De 250 meter er åbenbart 1.125 kroner værd," siger Janni og fortsætter:

"Det som gør, at jeg føler mig allermest bollet i r*ven, er, at jeg har en veninde, som kom ind sidste år. Og når vi følges ad i toget, så viser vi præcis samme kort – faktisk skal hun helt til Odense, hvor jeg kun skal til Langeskov – men mit kort er åbenbart bare lige 182,93 % dyrere end hendes, fordi jeg først er kommet ind et år efter hende. Helt ærligt. Jeg er en ung kvinde, som virkelig ønsker at uddanne sig, og det er ikke et problem for mig at pendle. Folk sidder sikkert derude og tænker, at jeg bare piver, og bare burde flytte til København og spænde ballerne sammen. Men på andre tidspunkter så hører vi SÅ meget om, at man gerne vil have at folk bliver ude og landet, taget offentlige transportmidler osv. Men hvordan skal det være muligt for os som studerende med de priser?

Jeg kan sagtens accepterer en prisstigning på mit Ungdomskort, men 182,93 % er da godt nok at voldtage os studerende synes jeg," siger Sanni.

Hvad mener du om prisstigningen? Har du selv en historie som Sannis? Kom med din kommentar i facebookopslaget nendenfor.

Publiceret: 06. December 2016 13:28
Leveret af Lokalavisen

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen.dk

ANNONCER
Se flere
Lokalavisen.dk
Seneste
Lokalavisen.dk
Mest læste
Lokalavisen.dk
112
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt
ERROR: Macro disqus is missing!