Et sidste farvel til Peter Brixtofte
Foto: Martin Warming
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Se billeder og video: Overvældende afsked med Brixtofte

Flere hundrede mennesker - herunder helt almindelige borgere - tog afsked med tidligere borgmester Peter Brixtofte

Stavnsholtkirken var stuvende fuld, da tidligere borgmester, Peter Brixtofte, blev bisat i dag fredag 18. november. Familie, venner, bekendte og politiske personligheder herunder statsminister Lars Løkke Rasmussen deltog, og det samme gjorde mange helt almindelige farumborgere, der ville vise deres respekt for borgmesteren, der i den grad fik sat Farum på landkortet.

Det var sognepræst Anne Have Christensen, der forestod bisættelsen, og hun kom selvfølgelig også ind på den betydning, som Peter Brixtofte har haft for Farums borgere.

"Som borgmester var han tæt tilgængelig. Han var interesseret i det enkelte menneske, gik ind i de konkrete liv og huskede folks historier. Han så det menneske, der havde brug for hjælp og handlede", lød det fra sognepræsten, der også fik sat fokus på de mere overordnede ting, som Brixtofte også stod for i sin borgmestertid.

"I samfundsøjemed var han optaget af at værne om minoriteter og deres rettigheder. Han var på mange måder for den kommunale verden en foregangsmand - blandt meget andet på integrationsområdet, hvor det lå ham meget på sinde at byde nye borgere velkommen og vise dem tilrette i kommunen. Han var optaget af mødet - også kulturmødet og var med til at stifte Dansk-tyrkisk Venskabsforening. Han var en borgmester, der ville sin by - og så kan man vel næppe sige Peter uden at sige sport. Håndbold, tennis, badminton og fodbold. Det var en stor interesse", lød det fra Anne Have Christensen.

FC Nordsjælland sagde tak

At Brixtofte har haft stor betydning for sporten i Farum ,hersker der ingen tvivl om - og hans hjerte bankede ekstra for Farum Boldklub, der udviklede sig til FC Nordsjælland.

Brixtofte har da også helt til det sidste vist sin støtte til det hjemlige superlighold ved at være på Right to Dream Park, når der var hjemmebanekamp. Ved bisættelsen viste unge spillere fra klubben deres respekt tilbage til Brixtofte. De havde nemlig taget opstilling uden for kirken, da Brixtoftes kiste blev båret ud.

Et sidste farvel

Mange kendte personligheder var mødt op i Stavnsholtkirken for at sige et sidste farvel til Peter Brixtofte. Statsminister Lars Løkke Rasmussen, der også har været en nær ven af Brixtofte, deltog, ligesom Søren Gade, tidligere pressechef i Farum Boldklub Poul Erik Andersson, administrerende direktør i FC Nordsjælland Ole Palmå, sportschef hos FC Nordsjælland Jan Laursen, den legendariske fodboldspiller Harald Nielsens kone, Rudi, deltog også sammen med blandt andre fodboldtræner Poul Hansen og tidligere chefredaktør på Ekstra Bladet Bent Falbert. Derudover deltog Furesøs borgmester Ole Bondo Christensen sammen med flere af de lokale byrødder.

Publiceret: 18. November 2016 14:53
Leveret af Furesø Avis
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen.dk

ANNONCER
Se flere
Lokalavisen.dk
Seneste
Lokalavisen.dk
Mest læste
Lokalavisen.dk
112
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt
ERROR: Macro disqus is missing!