112
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Se de hjerteskærende billeder: 18 forpinte hundehvalpe reddet af politiet

Om Dyreværnet
Dyreværnet, som blev stiftet i 1898 er en af Danmarks ældste dyreværnsforeninger. Foreningen driver Danmarks største internat, som er beliggende på Islevdalvej i Rødovre. Dyreværnet har, som den eneste dyreværnsforening i Danmark no kill-politik og alt sættes ind på at redde ethvert dyr fra aflivning.
Dyreværnet modtager dyr fra både Politi og Falck, der ofte anbringer både hunde og katte på internatet. Disse kan komme ind som hittedyr eller i forbindelse med dødsfald, fogedsager, indlæggelser eller fængselsophold. Privat kan også indlevere deres dyr til internatet. Dyreværnet kører desuden på dyreværnssager året rundt.
Hver dag året rundt modtager Dyreværnet tre til fem anmeldelser om misrøgt af katte, hunde, kaniner og andre smådyr.

18 underernærede og misrøgtede hundehvalpe blev forleden fjernet fra en adresse i Liseleje i Nordsjælland.

Ifølge anmeldelsen, som Dyreværnet fik over deres hjemmeside søndag, boede de våde snuder i en garage, hvor de levede i deres egen afføring. De små kræ kom sjældent udendørs, var fyldt med lopper og andet utøj og deres ernæringstilstand var virkelig ringe, så i samarbejde med Nordsjællands Politi fik Dyreværnet hundene fjernet og flyttet til de fyldte madskåle på Dyreværnets internat i Rødovre.

Tv-indslag: Se hvalpene her

Nina Amdi Carlsen, dyreværnsansvarlig hos Dyreværnet, var rystet over forholdene.

"Vi fik bekræftet anmeldelsens alvorlige karakter, da vi nåede frem til adressen. Hundene levede under kummerlige kår. Der var sket det, som Dyreværnet alt for ofte oplever: Opgaven med de mange hunde, var blevet uoverskuelig for ejeren. Det er sjældent ondskab, snarere magtesløshed vi oplever i tilfælde som dette. Overdragelsen af hundene gik stille og roligt, og vi lovede ejer, at vi nok skulle finde gode, nye og varige hjem til de mange hunde. Han virkede lettet, da vi kørte derfra," siger Nina Amdi Carlsen.

De 17 hvalpe skal i dag til dyrlægekontrol hos Dyreværnets dyrlæge. Nogle af dem er meget underernærede og trænger i den grad til menneskelig omsorg. De er ni uger gamle og ægte gadekryds. Labrador, Dobermann og Golden Retriever blandinger.

Tv-indslag: Se hvalpene her

Politiet gav tilladelse til, at ejer fik lov at beholde tre voksne hunde samt en hvalp under forudsætning af, at Dyreværnet kunne fjerne de 18 resterende hvalpe, hvoraf den ene havde betændelse i lysken og straks blev kørt på dyrehospital.

Klik her, hvis du vil læse mere om Dyreværnet eller støtte økonomisk

Publiceret: 15. November 2012 01:12
Leveret af Lokalavisen
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen.dk

Seneste 112
Tilmeld dig 112-nyhederne
Skriv din mailadresse og klik på tilmeld
ANNONCER
Se flere
Lokalavisen.dk
Seneste
Lokalavisen.dk
Mest læste
Lokalavisen.dk
112
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt
ERROR: Macro disqus is missing!