Arkivfoto
Arkivfoto
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Se listen: Hvor meget har din kommune hævet ejendomsskatten?

Størstedelen af landets kommuner har de seneste 6 år hævet grundskyldspromillen for at få flere penge i kassen. Se, hvor meget grundskyldspromillen er steget i din kommune.

57 ud af landets 98 kommuner har de seneste 6 år hævet grundskyldspromillen, mens blot 3 kommuner har sat grundskylden en anelse ned.

Det viser tal fra Danmarks Statistik, som Bolius har regnet videre på.

Det betyder, at boligejerne i stigende grad bidrager til at skaffe penge til de slunkne kommunekasser.

Værst ser det ud i Varde, hvor grundskyldspromillen er blevet hævet fra 22,87 til 31,56 - en stigning på 38 procent.

Se, hvordan grundskyldspromillen har udviklet sig i din kommune her (nederst i artiklen)

Men også kommuner som Brønderslev, Nordfyns, Kolding og Fredensborg har sat grundskyldspromillen op med mindst 25 procent.

På landsplan er grundskyldspromillen steget fra 24,6 til 26,1, og 7 kommuner opkræver i dag den maksimale promillesats på 34.

Godt for kommunerne

Ifølge ekspert i kommunaløkonomi Kurt Houlberg fra Anvendt Kommunal Forskning (AKF) er der ikke noget mærkeligt i, at kommunerne har skruet grundskyldspromillerne i vejret de seneste år.

"Kommunerne har været økonomisk pressede de seneste år, og det at hæve grundskyldspromillen er en oplagt måde at styrke økonomien på uden at hæve skatten på arbejde," siger han til Bolius.dk.

Men boligejerne bliver ramt hårdt, når kommunerne hæver grundskyldspromillen. Og hvis grundværdien, altså selve beskatningsgrundlaget for grundskyldspromillen, også er steget, kan det gøre rigtigt ondt, vurderer den uafhængige økonomiske rådgiver, Kim Valentin, Finanshuset i Fredensborg.

"Det kan dreje sig om flere tusinde kroner om måneden, og det er altså noget, der kan mærkes, og som har stor betydning for en families samlede økonomi," siger han til Bolius.dk.

Publiceret: 09. Maj 2012 11:20
Leveret af Lokalavisen
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen.dk

ANNONCER
Se flere
Lokalavisen.dk
Seneste
Lokalavisen.dk
Mest læste
Lokalavisen.dk
112
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt
ERROR: Macro disqus is missing!