Modelfoto
Modelfoto
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Sensationelt fund i nordsjællandsk skov

5.500 år gammel gravkammer er dukket op i nordsjælland

Et område i Bøndernes Hegn ved Bagsværd Sø i Nordsjælland har i evigheder formået at holde sin hemmelighed skjult for arkæologers øjne og ører.

Men det var kun indtil skovløber Kim Moesgaard fra Naturstyrelsen i Østsjælland for nylig kom forbi området for at gøre klar til at fælde nogle bøgetræer.

"Jeg var ude for at se efter, om der var noget, vi skulle passe på, inden vi gik i gang med at fælde træerne. Kompasset viste mig vejen frem i skoven, da jeg pludselig fik øje på de store, halvt nedgravede sten i skovbunden. Nogle af stenene var væltet lidt, men jeg var ikke et sekund i tvivl om, at det var en gravhøj, selvom den ikke var tegnet ind på vores kort", fortæller skovløber Kim Moesgaard på Naturstyrelsens hjemmeside.

Se også tv-indslag: Her graves århundredets største sølvskat op

Skovløberen afspærrede med det samme området med plastikbånd og gav sin chef besked om opdagelsen.

Naturstyrelsens fortidsmindeansvarlige har netop været på besøg i området, og han var heller ikke i tvivl om den sensationelle opdagelse.

"Det er klokkeklart et gravkammer fra en gammel stendysse, der kan være helt op til 5.500 år gammel. Det er utroligt, at graven har ligget upåagtet hen i så mange år, så det er en vigtig opdagelse, der er gjort her. Der kommer rigtig mange mennesker i området, men ingen har tænkt på, at det kunne være et vigtigt fortidsminde, som vi selvfølgelig skal have registreret", siger fortidsmindeansvarlig Gert Hougaard, Naturstyrelsen, som nu har meldt fundet til Kulturstyrelsen, der har det overordnede ansvar for fortidsminder i Danmark.

Publiceret: 18. November 2012 14:47
Leveret af Furesø Avis
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen.dk

ANNONCER
Se flere
Lokalavisen.dk
Seneste
Lokalavisen.dk
Mest læste
Lokalavisen.dk
112
ERROR: Macro disqus is missing!