En gang var det naturligt, at vi købte vores bil. Men efter en periode med leasing, tyder det på, at vi atter skal tilbage til at købe i stedet for at lease.
En gang var det naturligt, at vi købte vores bil. Men efter en periode med leasing, tyder det på, at vi atter skal tilbage til at købe i stedet for at lease.
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Skal vi nu ikke lease bil mere?

Peugeot, der om nogen har gjort leasing af bil til den store succes, skifter spor: Gearer ned for privatleasing til fordel for det traditionelle salg. Godt eller skidt for os bilkøbere? En ekspert har svaret

Af Flemming Haslund

Helt ny bil! Mindre end 5.000 kr. i udbetaling og derefter måske bare 1.950 kr. om måneden. ”Man kan jo få ny bil på Dankortet,” som Peugeot sagde.

Det franske bilmærke Peugeot har om nogen gjort privatleasing til den populære måde at skaffe sig ny bil. Over de seneste år har det franske bilmærke først lanceret og senere gjort netop leasing til den finansieringsform mange har foretrukket. Senere er en lang række konkurrenter, blandt dem Volkswagen, Toyota og Opel fulgt efter, og har haft så stor succes, at det nu sætter det franske mærke under pres. Så meget, at franskmændene nu skifter spor: Gearer ned for privatleasing til fordel for det traditionelle salg.

Peugeot har for kort tid siden meldt sin nye vej ud. Da bilsalget i øjeblikket ligger stort set stille som følge af forhandlingerne om en ny mulig registeringsafgift på nye biler, har mærket endnu ikke meldt ud, hvad der kommer i stedet. Bliver det finansiering til nul procent i rente som konkurrent Toyota, eller bliver det hidtil helt uset lave priser? Så fordelen ved udspillet for bilkøberen kender vi altså ikke endnu.

Det bedste tilbud

Men vil andre bilmærker som tidligere følge Peugeot? Jan Lang er markedsanalytiker for brugtvognsportalen Bilbasen.dk. Han siger blandt andet:

”Min vurdering er, at andre bilmærker ikke har satset så massivt på privatleasing som Peugeot, og derfor ikke vil få samme udfordringer med blandt andet et stort antal kun lidt brugte biler på brugtvognsmarkedet. Derfor vil de sikkert holde fast ved privatleasing.”

Hvad kommer det til at betyde for bilkøberne?

”Jamen – det er enkelt,” mener Jan Lang. ”Bilkøberne søger derhen, hvor de bedste tilbud er. Det gælder både i forholdet mellem forskellige måder at få adgang til bilerne på, hvad enten det er privatleasing eller et attraktivt lånetilbud. Eller hvor prisen er bedst, fordi der er ingen tvivl om, at den mærkeloyalitet vi så for år tilbage, er pist væk.”

Publiceret: 21. September 2017 10:23
Leveret af Lokalavisen

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Lokalavisen.dk

Lokalavisen.dk
Seneste
Lokalavisen.dk
Mest læste
Lokalavisen.dk
112
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt