Arkivfoto
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Skats hemmelige våben: Har lagt digitale sladrehanke i 4,6 millioner årsopgørelser

 

Sidate weekend kunne næsten 4,6 millioner danskere se deres færdigbehandlede årsopgørelser, som Skat havde lagt ud på nettet. Men i al hemmelighed tog Skat samtidig et nyt våben i brug for at finde og stoppe de årsopgørelser, der er præget af fejl og kreativ bogføring.

Det skriver Politiken.

I Skats tast selv system er der nemlig lagt mere end 30 digitale stopklodser ind. Stopklodserne krydstjekker oplysninger i årsopgørelsen, og blokerer helt automatisk borgerens mulighed for at gøre årsopgørelsen færdig, hvis rettelserne er ulogiske og usandsynlige.

"Før i tiden måtte vi finde de fejlagtige årsopgørelser manuelt i kontrolarbejdet, når vi havde udbetalt skattepenge til borgerne. Nu fanger vi fejlene, allerede når de sker, og inden vi har udbetalt en krone. Det er intelligent kontrol ved fordøren, og det har vi store forventninger til", siger Jørgen Wissing Jensen, kontorchef med ansvar for årsopgørelser i Skats kundeservice.

De digitale stopklodser skal fange flere fejl - og ikke mindst snydere, og det er første gang at Skat bruger dem På fire dage har de blokeret mere end 10.000 årsopgørelser på grund af usandsynlige rettelser.

Skats nye digitale kontrolsystem bliver mødt med lige dele ros og anerkendelse fra landets skatteeksperter.

"Det her er en meget effektiv metode, når det gælder om at fange de fejl og forglemmelser, der kan gemme sig i en årsopgørelse," siger Jørgen Rønning Pedersen, partner i revisionsfirmaet PwC.

Han understreger over for Politiken, at det er afgørende for systemets succes, at borgerne også får en hurtig ekspedition og afklaring af deres sager, når de bliver blokeret.

Publiceret: 20. Marts 2017 08:31
Leveret af Lokalavisen

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen.dk

ANNONCER
Se flere
Lokalavisen.dk
Seneste
Lokalavisen.dk
Mest læste
Lokalavisen.dk
112
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt
ERROR: Macro disqus is missing!