Jon Dinsen, der er skoleleder på Sophienborgskolen, og Annette Otto, der er viceskoleleder, glæder sig selvfølgelig over resultatet i undersøgelsen. Foto: Martin Warming
Jon Dinsen, der er skoleleder på Sophienborgskolen, og Annette Otto, der er viceskoleleder, glæder sig selvfølgelig over resultatet i undersøgelsen. Foto: Martin Warming
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Skolen med flest tilfredse forældre: "Man skal være dygtig for at arbejde her"

Hele 60 procent af forældrene på Sophienborgskolen er meget tilfredse med skolen

En af de skoler, der har de flest tilfredse forældre i Hillerød, er Sophienborgskolen i Hillerød Vest. 60 procent af de forældre, der har deltaget i brugertilfredshedsundersøgelsen, har svaret, at de er 'Meget tilfredse' med skolen. Men hvordan får man så glade og tilfredse forældre?

“Kvalitet er et af nøgleordene her på skolen. Vi prøver at have kvalitet for øje hele vejen igennem vores organisation og i alt, hvad vi gør og laver. Vi ser forældrene som både medspillere og som nogen, der skal have lyst til at handle i vores butik, og vi skal sørge for, at de får en troværdig vare,” siger Annette Otto, der er viceskoleleder på Sophienborgskolen.

Annette Otto fremhæver blandt andet lærerenes og pædagogernes gode samarbejde med forældrene som en af årsagene til skolens succes.

“Vi har et mål om, at forældrene skal gå gladere fra et møde med os, end da de kom til mødet. Der skal altså være en mening og et godt udbytte af et møde. Som forælder har man selvfølgelig et ønske om, at ens barn klarer sig så godt som overhovedet muligt i skolen, og derfor skal vi hele tiden gøre det, der er bedst for eleven, og det, der er med til at udvikle barnet i den rigtige retning. Derudover er vores lærere rigtig gode til at samarbejde på kryds og tværs med andre faggrupper - blandt andre skolepsykolog og sundhedsplejersker. Man lykkes bedst i et samarbejde,” siger Annette Otto.

Rar stemning

Ifølge skoleleder Jon Dinsen bliver man ikke bare ansat på Sophienborgskolen. Man skal kunne sit kram og være dygtig til sit arbejde for at få et arbejde på skolen, siger han.

“Vi anstrenger os meget for at ansætte de bedste lærere, pædagoger og medarbejdere i det hele taget. Man skal være dygtig for at arbejde på Sophienborgskolen. Dygtige lærere og pædagoger har mere overskud - ikke kun til eleverne men også til at dele viden og erfaring med kolleger. Eleverne lever af de voksnes overskud. Vi har et motto, der lyder: “At være skrap i godt humør”. Det er selvfølgelig sagt med et glimt i øjet, men det betyder, at der skal være en klar ledelse af klasserummet, men det skal foregå i en god og rar stemning. Der skal være en rar stemning på en skole, før eleverne trives,” siger Jon Dinsen.

Der går knap 500 elever på Sophienborgskolen, og i øjeblikket står der knap 100 elever på venteliste. Det rygtes nemlig hurtigt, når en skole fungerer godt, siger Annette Otto.

“Lærerne er rigtig gode til at synliggøre vores arbejde, men den primære grund til ventelisten er nok, at vi har nogle forældre, der er gode til at fortælle de gode historier fra skolen. Vi har også gode resultater i andre undersøgelser. Vores elever får høje karakterer, og vi har gode trivselsmålinger, men forældretilfredshedsundersøgelsen er vigtig for os, fordi det er den, vi alle sammen bidrager til - ikke kun lærere og pædagoger, men også sekretæren og pedellen,” lyder det fra Annette Otto.

Sophienborgskolen er den skole med flest 'Meget tilfredse' forældre. Det er kun på specialskolerne Harløse Skole og Skolen ved Skoven, at der er flere 'Meget tilfredse' forældre.

Publiceret: 11. April 2017 07:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen.dk

ANNONCER
Se flere
Lokalavisen.dk
Seneste
Lokalavisen.dk
Mest læste
Lokalavisen.dk
112
ERROR: Macro disqus is missing!