Foto: Mostphotos
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Snød med eksamensbevis: UCL melder ansøgere til politiet

Lignende dokumentfalsk har før givet betinget fængselsdom

University College Lillebælt i Odense, UCL, har anmeldt fem uddannelsessøgende til politiet. De er mistænkt for at have snydt med deres eksamensbeviser, da de søgte ind på en af UCL's uddannelser i sommer.

“Vi laver kun en politianmeldelse, hvis vi er meget, meget sikre på, at der er tale om dokumentfalsk. Det er vi i de her sager,” udtaler juridisk chefkonsulent Lars Udengaard i en pressemeddelelse fra UCL.

Straffen kan blive samfundstjeneste og en betinget fængselsdom for de fem personer, der mistænkes for ulovligt at have lavet ændringer i det eksamensbevis, de sendte med, da de søgte om optagelse på en af UCL's uddannelser i sommer.

I en dom i en tilsvarende sag fra sidste år blev en ansøger til en professionshøjskole idømt 40 dages betinget fængsel og 60 dages samfundstjeneste. Derudover skulle tiltalte være undergivet tilsyn fra Kriminalforsorgen i et år.

Rettede karakterer

UCL har skærpet opmærksomheden på dokumentfalsk det seneste år. Opmærksomheden retter sig mod de ansøgere, som selv indsender eksamensbeviser. Det er kun muligt, hvis ens eksamensbevis er udstedt før et bestemt årstal, eller hvis man ikke bruger Nem-Id.

“I de konkrete tilfælde har flere forsøgt at ændre en karakter på eksamensbeviset. En ansøger har sågar tilføjet linjer på eksamensbeviset med et ekstra fag, som vedkommende havde brug for for at komme ind på uddannelsen,” siger Lars Udengaard.

De fem uddannelsessøgende, der er mistænkt for dokumentfalsk, er blevet politianmeldt. Herefter er det op til anklagemyndigheden, om der skal køres en sag. Det tages der stilling til i det nye år.

Snyder de lovlydige

“Når vi håndterer sagerne så stramt, er det både, fordi snyd med eksamensbeviserne er en alvorlig sag, og fordi vi og hele uddannelsessektoren gerne vil beskytte de ansøgere, der følger reglerne. De kan jo risikere at blive snydt for en plads på deres drømmestudie, hvis der er andre, som prøver at snyde,” udtaler UCL's rektor Erik Knudsen. (jesl)

Publiceret: 29. December 2016 11:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen.dk

ANNONCER
Se flere
Lokalavisen.dk
Seneste
Lokalavisen.dk
Mest læste
Lokalavisen.dk
112
ERROR: Macro disqus is missing!